Тимур Турлов започва кариерата си като финансист скромно. Днес, благодарение

...
Тимур Турлов започва кариерата си като финансист скромно. Днес, благодарение
Коментари Харесай

Руският бизнесмен с офис в Казахстан, който стана милиардер от американски акции


Тимур Турлов стартира кариерата си като финансист непретенциозно. Днес, с помощта на взривът в търсенето на акции, неговата компания Freedom Holdings претърпява същински взрив, а самият той едвам 32-годишен към този момент е в клуба на милиардерите.

Той съумява да реализира това по нетрадиционен метод. Компанията му е учредена в Недава, само че главният ѝ офис се намира в Алмати, който е най-големият град в Казахстан. Там тя е медиатор за казашки и съветски вложители, които търсят благоприятни условия за облага в горещите обществени предлагания на акции в Съединени американски щати.

Приходите от комисионни за сдружението са се нараснали 51 пъти от 2016 година насам и е привлякла десетки хиляди нови клиенти, споделя Bloomberg. " Волатилността изкара огромен брой хора на пазара ", показва самият Турлов.

Бизнесменът, който е роден в Москва, има 73% дял във Freedom, който към днешна дата към този момент се прави оценка на 1 милиард $, откакто акциите на компанията, търгуващи се на американския пазар, са поскъпнали с 64% единствено през тази година.

Преди към 6 години Freedom разчита за облагата си на дребни вложители на дребно. Днес компанията е измежду топ 10 на най-големите брокери в Русия и е преди всичко в Казахстан със 152 000 клиенти към юни месец при 46 000 през март 2018 година.

Нетната облага на сдружението се е утроила до 22 милиона $ към края на фискалната година, завършила на 31 март. Приходите са с 64% нагоре до 122 милиона $.

Тимур Турлов слага основите на сполучливия си бизнес през 2013 година, когато купува дребна капиталова компания в Алмати и я сплотява с съветския брокер Freedom. Последната той основава през 2008 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР