TikTok, популярната платформа, известна с кратките си видеоклипове, разширява своите

...
TikTok, популярната платформа, известна с кратките си видеоклипове, разширява своите
Коментари Харесай

TikTok представя нови уиджети за търсене за смартфони

TikTok, известната платформа, известна с късите си видеоклипове, уголемява своите хоризонти и се нарежда като освен това от просто обществено приложение.

С въвеждането на уиджети за търсене в TikTok както за устройства с iOS, по този начин и за Android, платформата има за цел да се утвърди като търсачка, обслужваща изменящите се ползи на интернет потребителите. Но защото TikTok навлиза в нови територии, се появиха и някои опасения по отношение на въздействието на платформата и евентуална приложимост като инструмент за агитация.

Собствениците на iPhone към този момент могат да подобрят преживяването си в TikTok с нови уиджети за търсене. Уиджетът се появява на началния екран и потребителите могат комфортно да имат достъп до функционалностите за търсене на TikTok.

Потребителите на Android също имат достъп до функционалността, дружно с набор от други уиджети на TikTok, предопределени да подобрят потребителското преживяване.

Старши вицепрезидентът на Гугъл, Прабхакар Рагхаван, акцентира изменящото се държание на новите интернет консуматори, като разяснява тяхната податливост към по-завладяващи способи за разкриване на наличие. Рагхаван добави, че изключително младежите са по-малко склонни да се обръщат към обичайните търсачки като Гугъл, когато търсят информация.

Вместо това те разчитат на платформи като TikTok и Instagram, с цел да изследват и разкриват наличие по по-ангажиращи и интерактивни способи. Тази смяна в упованията на потребителите подтикна TikTok да се трансформира в канал за търсене и разкриване на информация.

Влиянието на TikTok се простира оттатък развлеченията, защото се обрисува като възходящ източник на вести измежду възрастните във Англия, съгласно отчет на регулаторната организация Ofcom. Това поражда угриженост измежду законодателите, изключително като се имат поради скорошните изказвания, че платформата TikTok е била употребена като агитационен инструмент от Китайската комунистическа партия.

Както беше обявено по-рано, приложението е изправено пред възбрана в щата Монтана поради същите обвинявания. С разширяващата се роля в новинарския поток, въздействието на TikTok върху публичното мнение и разпространяването на информация изисква нерешителност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР