TikTok“ подаде иск във федералния съд на САЩ, за да

...
TikTok“ подаде иск във федералния съд на САЩ, за да
Коментари Харесай

TikTok съди щата Монтана за безпрецедентната забрана на приложението

" TikTok “ подаде иск във федералния съд на Съединени американски щати, с цел да попречи на щата Монтана да вкара цялостна възбрана на приложението. Безпрецедентната решение, което би трябвало да стартира да работи през 2024 година, нарушава предпазеното от конституцията право на независимост на словото, твърди TikTok в желае. " Вярваме, че нашето правосъдно оборване ще надделее въз основа на извънредно мощен набор от прецеденти и обстоятелства ", съобщи представител на TikTok пред Агенция Франс Прес.

Щатът се пробва да упражнява пълномощия в региона на националната сигурност, които могат да се упражняват единствено от федералното държавно управление, и в този развой нарушава правата на независимост на словото, се твърди и в двата желае, подадени против Монтана, предава dnes.bg.

TikTok прикани федералния съд да разгласи възбраната на приложението му в Монтана за противоконституционна и да блокира опцията щатът да я вкара в деяние.

" Монтана не може да забрани на жителите си да преглеждат или разгласяват в TikTok в по-голяма степен, в сравнение с би могла да забрани „ Уолстрийт джърнъл “ поради това кой е неговият притежател или концепциите, които разгласява ", се твърди в желае, подаден от потребителите на TikTok.

БГНЕС напомня, че губернаторът на Монтана Грег Джанфорте подписа невижданата възбрана като закон на 17 май. Джанфорте написа в Туитър, че е одобрил възбраната, с цел да " отбрани персоналните данни на жителите на Монтана от Китайската комунистическа партия ".

" Щатът е приел тези изключителни и невиждани ограничения въз основа на нищо повече от голословни спекулации ", твърди TikTok в своя правосъден иск. Миналата седмица петима консуматори на TikTok подадоха личен иск, в който приканиха федералния съд да анулира възбраната на приложението в Монтана с аргумента, че тя нарушава правата им на независимост на словото.

Приложението е благосъстоятелност на китайската компания „ ByteDance “ и е упреквано от необятен кръг американски политици, че е под опеката на китайското държавно управление и е инструмент за шпионаж от страна на Пекин.

Монтана стана първият щат в Съединени американски щати, който забрани TikTok, като законът ще влезе в действие през идната година. Действието ще послужи като юридически тест за национална възбрана на платформата.

Според решението Монтана приема за нарушаване всякога, когато " потребителят получава достъп до TikTok, предлага му се опция за достъп до TikTok или му се предлага опция да изтегли TikTok ". А всяко нарушаване се санкционира с санкция от 10 000 $ за деня, в който е осъществено.

Съгласно закона Apple и Гугъл ще би трябвало да отстранен TikTok от своите магазини за приложения, а фирмите ще бъдат изправени пред разнообразни ежедневни санкции.

Забраната ще влезе в действие през 2024 година, само че ще бъде анулирана, в случай че TikTok бъде добит от компания, записана в страна, която не е посочена от Съединени американски щати като задграничен съперник, гласи законът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР