TikTok бе един от феномените в света на социалните мрежи

...
TikTok бе един от феномените в света на социалните мрежи
Коментари Харесай

Шпионира ли ни TikTok

TikTok бе един от феномените в света на обществените мрежи през 2019 година, откакто единствено за няколко месеца приложението се трансформира в едно от най-популярните в App Store и Гугъл Play.
 Apple, iOS и най-популярните приложения за 2019 година
Кои са най-популярните iOS приложения през 2019 година

Някои нови имена влизат в листата

TikTok е апликация за шерване на занимателни видеа и изпращане на известия, която завладя телефоните на подрастващите, само че освен.

Вчера обаче следствие на американските управляващи и New York Times разкри, че приложението служи като средство за шпионаж и следене от страна на Обединените арабски емирства, където то се появи за първи път.

TikTok мигновено се трансформира в шлагер в ОАЕ след появяването си през юли, което се дължи най-много на това, че приложения като Skype и WhatsApp са блокирани на територията на страната.
 Снимка 458858

Веднага след разкритията за следенето, Apple и Гугъл махнаха програмата от онлайн магазините си. Гугъл разгласи, че TikTok нарушава " неназовани правила " в Гугъл Play, а от Apple " към момента организират лично следствие ".

За момента не излиза наяве по какъв начин тъкмо ОАЕ печели от информацията, събрана посредством TikTok, само че пък бе обявено, че не става дума за секрети механизми на следене.

В приложението не е имало прикрит програмен продукт и самото то не е правело нищо, което потребителите не са знаели.

Както множеството известни приложения за известия, TikTok изисква достъп до камерата, микрофона, календара, контактите, фотосите и местоположението на смарт телефона.

Според разкритията на NYT и Съединени американски щати, тези данни са били употребявани за всеобщо следене на консуматори по целия свят, без да излиза наяве за какво и с какви цели.
 Как Apple и Гугъл оказват помощ за следенето на дами в Саудитска Арабия
Как Apple и Гугъл оказват помощ за следенето на дами в Саудитска Арабия

Тежка форма на цифров патриархат

От TikTok не адресираха казуса, само че разгласиха блог пост в уеб страницата си, в който се оповестява, че изтеглянето на програмата от Гугъл Play и App Store се дължи на " техническа неточност ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР