Тезите в мотивите за вота са чудновати, коментира от парламентарната

...
Тезите в мотивите за вота са чудновати, коментира от парламентарната
Коментари Харесай

Кирил Петков: Днешният вот на недоверие не е функция на реално постигнатите от нас резултати в икономиката

" Тезите в претекстовете за вота са чудновати ", разяснява от парламентарната естрада министър председателят Кирил Петков по време на дебата за поискания от ГЕРБ-СДС избор на съмнение на държавното управление.

По думите му, става дума за неверни стопански внушения, които опозицията прави в последните 6 месеца.

" Какъв стопански срив, когато приказваме за 4% стопански напредък през първото тримесечие на 2022 година. Растежът ни е по-голям от този на Германия ", съобщи той.

" Увеличихме минималната заплата, въведохме безвъзмездни детски ясли и гради, подкрепихме младите фамилии, увеличихме пенсията невиждано с 55% за една година. Увеличихме бюджета с 315 милиона лв. за просветителната система. Увеличихме заплатите на лекарите и бюджета за опазване на здравето, както и за хората с увреждания. Ще понижим с 25 стотинки бензина и дизела, ще въведем нулева Данък добавена стойност за хляба, поддържаме бизнеса, цените на тока не се качиха, а за битовия консуматор останаха същите. В цялата тази обществени и за бизнеса поддръжка, успяхме да запазим недостига на 4.01%. Дългът понижава, по данни на " Евростат " ние сме третата страна в Европейски Съюз с най-нисък държавен дълг. Планът за възобновяване и развиване от 13 милиарда беше утвърден ", сподели министър председателят.

Той подчертава върху обстоятелството, че ББР е излязла на облага.

" В сферата на туризма отчитаме растеж от 40%, прекратихме неефективните контракти за инфраструктура. Постигнахме единодушие с Румъния за построяването на 5 нови моста над река Дунав ", напомни Петков.

По думите му, по време на коронавирус епидемията здравната система е била оптимално натоварена, само че без да се постанова локдаун на стопанската система.

" Днешният избор на съмнение не е функционалност на действително постигнатите от нас резултати в стопанската система. А поради отвоюването на границата при Капитан Андреево. 3.3 милиона противозаконни инхаус поръчки за автомагистрали, 2.5 милиона възлагания за настоящи поправки. Или може би вотът е поради първите стъпки на правосъдната промяна: закрихме спецправосъдието, входирали сме нов закон за КПКОНПИ, стартирана е процедура за предварително освобождение на основния прокурор. Може би вотът е поради действителната диверсификация на съветския газ. Гръцката връзка ще бъде подготвена още през юли, действителното пълнене на газа към този момент стартира. Или поради следствието на " Турски поток "? Истината е една. Това държавно управление няма да позволи да се краде от българския поданик. И тези, които са го правили рано или късно ще стигнат до действително правораздаване. Утре вие би трябвало да извършите решение. Да вкарате страната в политическа рецесия по време на война, да върнете съветската газ, да стопирате приемането на 13 милиарда от Европейски Съюз ", съобщи Петков.

" Вие сте тези, от които зависят 7 милиона българи сега. Призовавам ви да се сетите за вашата клетва като народни представители. В нея няма нито Трифонов, нито Борисов, нито Ахмед Доган, нито Митрофанова. Нека клетвата дефинира вашето решение в утрешния ден ", обърна се министър председателят към депутатите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР