Тези средства се отпускат и управляват директно от Европейската комисия,

...
Тези средства се отпускат и управляват директно от Европейската комисия,
Коментари Харесай

Може да получим още €10 млрд от ЕС до 2020 г.

Тези средства се отпускат и ръководят непосредствено от Европейската комисия, без да се употребяват от ръководещите органи у нас, оповестява БНР.

Бизнесът обаче е доста едва осведомен за тези стратегии.

Това стана ясно по време на Национален конгрес, проведен от Обединени бизнес клубове. Българските предприятия изостават значително от достъпа до финансиране по европейските фондове, които се ръководят непосредствено от Брюксел.

Като се прибави и към момента слабата цифровизация на част от компаниите, процесите по достъпа до информация и кандидатстването в допълнение се затрудняват, изключително в избрани райони. Там помощта на страната е наложителна, счита ръководителят на Обединени бизнес клубове Веселин Халачев.

"Трябва да има повече осведомителни центрове, с цел да бъдат хората осведомени - какви са техните благоприятни условия за кандидатстване по европейски стратегии, изключително за тези от Брюксел, какви са опциите за достъп до различно финансиране ", изясни той.

Цифровите технологии са от значително значение за подобряването на конкурентоспособността, съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Тук би трябвало да подчертая, че е належащо да влагаме в развиването на уменията и повишението на квалификацията на работната мощ за пълноценно потребление на опциите, които дават цифровите технологии, посочи Караниколов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР