Тези шест грешки в един брак са сред най-честите причини

...
Тези шест грешки в един брак са сред най-честите причини
Коментари Харесай

6 грешки в брака, които често водят до развод

Тези шест неточности в един брак са измежду най-честите аргументи да се стигне до бракоразвод, предизвестяват психолозите.

1. Говоренето с съвсем всеки за проблемите в брака. Проучванията демонстрират, че това може да ви обърка още повече и да не можете да усетите какво вие самите желаете да предприемете. Когато желаете да споделяте с някого, изберете приближен другар или съветник по връзките.

2. Повтарянето на едно и също в диалога със брачна половинка ви. Ако един път сте обсъждали някой въпрос и това не е довело до мечтаната смяна, надали повтарянето на същия диалог още веднъж и още веднъж ще докара до друг резултат. Напротив, може да сътвори в допълнение напрежение. Потърсете различен метод да решите казуса, опитвайте нови неща и научете повече за общуването с мъже. То се разграничава от диалозите в женска компания, в които една и съща тематика може да се разнищва неведнъж.

3. Мисълта, че щастието ви в брака зависи от смяната у мъжа ви. Парадоксално е, само че проучванията демонстрират, че когато дамата се концентрира върху личната си смяна и развиване, това води до по-голямо благополучие и в връзките й с колегата.

4. Живеете успореден живот. Горната точка не значи да съжителствате като съквартиранти със брачна половинка ви, без да имате допирна точка в ползите и заниманията. Балансът сред обезпечаването на задоволително персонално пространство от една страна и непосредственост – от друга, е от най-голямо значение за опазване на тръпката.

5. Фокусирате се върху нещата, които не харесвате. Това нормално става откакто хората стартират да одобряват за даденост хубавите качества у колегата, които са ги привлекли първоначално. Свикването с нещата, на които сте се възхищавали най-често е резултат от неналичието на свободно пространство посред ви. Едно проучване демонстрира, че е потребно да се разделяте от време на време, с цел да се оцените още веднъж. Най-доброто за една връзка е непрекъснатата смяна в съотношението сред пространственото отдалечаване и доближаване на хората в двойката.

6. Произнасяте думите, които работят зле върху желанието на мъжа/жената: “Очаквам от теб…/Очаквам ти да… ”. Любовта е мощна, когато правенето на хубави неща за другия идва от желанието да зарадваш човек, който цениш, а не по обвързване. Очакванията работят тъкмо в противоположната посока – те карат мъжа и дамата да бъдат пасивни и да се отдръпват.

Материала приготви: Мария Димитрова

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР