Тези противни животинки са сред най-нежеланите гости на всеки дом.

...
Тези противни животинки са сред най-нежеланите гости на всеки дом.
Коментари Харесай

Как да се отървем от противните плъхове?

Тези противни животинки са измежду най-нежеланите посетители на всеки дом. В битката си за оцеляване мишките и плъховете търсят храна, вода и заслон и постоянно намират леговище в таваните и мазетата, и даже в стаите, населявани непрекъснато от хората. Този проблем е най-често срещан в къщите, хижите и заслоните. Не е задоволително просто да се отървете от плъховете, а е належащо да вземете ограничения, с цел да предотвратите завръщането им.

Ако се сблъскате с сходен проблем, най-вероятно ще пожелаете мигновено да го решите. Ето средства за битка с плъховете!

Автоматичен капан за плъхове

Това е най-хуманният метод да се справите с казуса. Тези клопки за плъхове могат да уловят сред 5 и 15 мишки по едно и също време. Необходимо е вътре да поставите стръв и когато гризачът влезе, тежестта му провокира затваряне на бариера, и по този начин той остава залостен вътре. След като ги уловите, можете да ги пуснете надалеч от вкъщи си, без да се постанова да ги убивате.

Електронен капан за плъхове

Този тип капан убива натрапника благодарение на токов удар. След като попаднат в клопката, привлечени от примамката, те получават потрес и умират незабавно. Този апарат работи благодарение на акумулатори, които се слагат вътре в него.

Капан вид Не виждаш и не пипаш

 Гигантски плъхове

Той съставлява версия на механичния капан, само че при него не виждате и не докосвате мишката. Ще разпознаете, че гризачът се намира вътре по лоста, който е издигнат нагоре. За да изхвърлите мишката просто натискате лоста надолу. Тези клопки спрямо класическите механични са изцяло безвредни за деца и домашни любимци.

Ултразвуков апарат за битка с плъховете

Това съставлява апарат, който излъчва ултразвуков сигнал. Той държи плъховете и мишките далеко. Необходимо е, да се уверите, че няма бариера, която да попречи на сигнала да бъде публикуван в помещението.

Отрова за плъхове

Отровата за плъхове работи до 3 дни след приемането и като провокира вътрешен кръвоизлив в тялото на плъха или мишката. Тя наложително би трябвало да се слага в хранилки, с цел да не взаимодейства с околната среда и да се понижи риска за човешкото здраве. Недостатъкът на този способ е, че може елементарно да бъде погълната от деца и домашни любимци.

Капан за плъхове с лепило

Този тип капан съставлява картон, разпрострат картон във формата на брошура, който е намазан с лепило. Миризмата му притегля плъховете и мишките и по този начин, след контакт с него, те залепват върху повърхността му. Предимствата му са, че няма отрова и е безвреден за деца.

 Масла срещу плъхове

Ако предпочитате да се справите с плъховете с подръчни средства, ето някои хрумвания по какъв начин да стане това.

Можете да изгоните плъховете далеко с някои миризми, които са извънредно неприятни за тях. Такива са амоняк и множеството етерични масла. Достатъчно е да напоите памук и да го поставите на мястото където се подвизават гризачите. Дафиновият лист, лукът и черният пипер имат сходен резултат. Миризмата им е неприятна и те бягат далеко.

Запечатайте всички вероятни дупки и пукнатини по стените и почиствайте добре на всички места. Не оставяйте непокрита храна на леснодостъпни места и постоянно изхвърляйте кошчетата за отпадък, като е целесъобразно те да са с похлупак.

След като сте открили съществуването на гризачи, почистете с белина или сходен препарат, за да предотвратите разнасяне на заболявания от плъхове. И несъмнено, в случай че не можете или не желаете сами да се справите с казуса, постоянно можете да се обърнете към лицензирана компания за битка с гризачите.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР