Тези прости хитрости ще ви помогнат да покорите и най-несговорчивия

...
Тези прости хитрости ще ви помогнат да покорите и най-несговорчивия
Коментари Харесай

Как да се научим да убеждаваме хората?

Тези елементарни хитрости ще ви оказват помощ да покорите и най-несговорчивия събеседник.

Използвайте мощни думи

 Убедителните речи се състоят от думи, които провокират прочувствена реакците у събеседника. Този способ непрекъснато се употребява в рекламата. Просто си представете, че би трябвало да продадете на някого застраховка за автомобил. Вие, несъмнено, може да му кажете, че всеки ден по улиците се случват хиляди повреди и нещастни случаи. Но по-добре би било тази информация да се сервира по различен метод: „ Всеки ден по улиците умират хиляди хора ” или „ Всеки ден хиляди транспортни катастрофи приключват със починали хора ”. Защото думата „ гибел ” има по-силно звучене от думата „ случай ”.

Старайте се да изглеждате почтено, само че не и високомерно

 Приятният външен тип подготвя, само че може да ни изиграе и неприятна смешка. Опасността се крие в следното: човек, който е облечен по-добре от близките, усеща някакво предимство и постоянно стартира да се държи снизходително. А сходно нещо отблъсква. Помнете, че този, който се пробвате да убедите в нещо, априори е над вас: той има право да ви отговори с „ не ”. Така че пробвайте се да изглеждате добре, само че не и очебийно по-добре от останалите.

Фокусирайте се върху бъдещето

 Най-напред изразите като „ Ние ще станем ” или „ Ние ще създадем ” вкореняват в съзнанието на индивида концепцията, че проектът фактически ще се осъществя. На второ място структурите с потребление на бъдеще време внушават убеденост, че ще извършите обещанието си и няма да зарежете дилемите си. Но тук би трябвало да има чувство за мярка. Не бъдете прекомерно неотстъпчив и не вземайте решението вместо другите. По-добре е да се концентрирате върху бъдещите благоприятни условия и позитивните резултати от решението, което желаете да бъде взето.

Изберете подобаващ канал за връзка

Ако желаете да убедите някого, би трябвало да извършите удобен за събеседника самия диалог. Затова разберете по какъв начин тъкмо избира да поддържа връзка той: персонално, по телефона или посредством електронни писма. Така ще повишите „ лоялността ” му и респективно възможностите си за триумф.

Говорете на езика на събеседника

Има една простичка истина: хората са по-склонни да се доверяват на оня, който наподобява на тях,  на оня, който схващат. Затова вашата задача е да се нагодите към събеседника. Той не употребява жаргонни изрази? Значи и вие не би трябвало да вършиме това. Шегува се? Следователно и вие би трябвало да демонстрирате своето възприятие за комизъм. Това предписание се отнася и до невербалното другарство. Ако човек интензивно жестикулира, то вие също би трябвало да бъдете живи и открити за връзка. Ако той избира затворени пози, следва и вие да бъдете по-сдържани. Същият способ работи и при общуването, когато се обръщате към многочислена публика. Просто би трябвало да разберете какъв фасон на другарство ще провокира позитивната реакция на хората.

Не „ замърсявайте ” речта си

 Всеки път, когато произнасяте „ ъ-ъ-ъ ” или „ а-а-а ”, губите доверието на събеседника си. Запомнете: речта би трябвало да бъде стегната и ясна. Най-добрите начини да я извършите такава, е да упражнявате у дома и да обмисляте думите си директно преди да ги произнесете.

Подбирайте точното време

 Още една причина за триумф е вярно подбраният миг. Затова още веднъж ще ви се наложи да проучите индивида, да анализирате неговия метод на живот и работния му график. Много натоварени с виновни задания ръководители са затрупвани с работа при започване на седмицата, а петък въображаемо към този момент са дистанцирани от работния развой. Така че може би четвъртък е идеалното време, с цел да ги убедите в това, което желаете от тях.

Повтаряйте мислите на своя събеседник

Чрез простичкото повторение ние демонстрираме на своя събеседник, че го слушаме и разбираме. Същевременно ние можем да изразявате и личната си позиция, в случай че да вземем за пример кажем: „ Ако вярно ви разбирам, вие считате това за значимо поради А и В. Аз одобрявам вашата позиция и мисля, че тук е значимо C и D ”.Фразата работи чудесно и без потреблението на буквите от писмеността.

Режисирайте своите страсти

 В хода на диалога ентусиазмът и вълнението би трябвало да се развиват по натурален път. Ако излеете върху своя събеседник страстите си още в самото начало на диалога, можете да го потиснете и да го отблъснете. По-добре започнете разговора с оптимистичен и неангажиращ звук, а след това последователно, вниквайки в детайлите, демонстрирайте все по-голяма ангажираност и пристрастеност към концепцията, която отстоявате. Така ще изглеждате естествено в очите на своя събеседник и ще можете да го болестите със своите хрумвания и прекарвания.

Превод от съветски език за УЧИТЕЛИ БГ: Александър Василев

Инфо: www.slovofraza.com

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР