Тези пържоли в гювеч с топено сирене и зеленчуци са

...
Тези пържоли в гювеч с топено сирене и зеленчуци са
Коментари Харесай

Вече пържолките си ги правя само така, направо мозък стават и балсам за сетивата- крехки, сочни

Тези пържоли в гювеч с топено сирене и зеленчуци са еликсир за сетивата
Предлагаме ви рецептата за пържоли в гювеч с топено сирене и зеленчуци. Лесни и приятни за подготвяне, те са същински еликсир за сетивата.
Веднъж в случай че ги пробвате, да знаете, че честичко ще си ги майсторите вкъщи. Страхотни са!
Невероятно кулинарно прелъщение са тези пържоли в гювеч с топено сирене и зеленчуци
Трябват ни един кг свински или пилешки пържоли, 200 грама топено сирене, два моркова, две глави лук, 300 грама бяло вино, 250 грама гъби, една лъжица брашно, една лъжичка кориандър, соев сос, черен пипер, сол на усет.

Първо е належащо да си създадем маринатата от бялото вино, соевия сос и кориандъра. Поставяме си пържолите в маринатата и ги оставяме да престоят в нея, с цел да попият добре. Най-хубаво е да престоят за 24 часа, само че всичко зависи от вашето време и предпочитание.
След като са се мариновали хубаво, пържолите се нарязват и се подреждат в гювеч или в няколко гювечета. Заедно с нарязаните към този момент лук, моркови и гъби. Заливаме ги с брашното, което сме разтворили с чаша хладка вода.

Най-отгоре им слагаме части от топеното сирене и пъхаме гювечетата във фурната, с цел да се изпекат. Достатъчни са им към 45 минутки на температура от 250 градуса.
Стават нещо просто неописуемо. Трябва да ги опитате, с цел да разберете за какъв кеф иде тирада. Преспокойно може да ги поднесете на гостите си, дори и по специфичен мотив, защото се топят в устата. И сме сигурни, че всеки ще остане удовлетворен.

Още една страхотна рецепта за пържолки с бира!

Необходими съставки: свински пържоли – 1 кг
мед – 2 супени лъжици
бира – 1/2 чаена чаша
краве масло – 20 грама
черен пипер – 1/2 чаена лъжица

„ Пържолите и тяхното място в живота на българина ”. Това би могло да бъде заглавието на обширна научна студия, анализираща бита и духовността на българския народ. Пържолите са доста значими! Пържолите са обичано ядене! Около пържолите се събираме постоянно усмихнати! Затова и всяка стопанка има своя рецепта за вкусни нежни пържоли. Супичка също има собствен вид за рецепта за нежни свински пържоли, която следва концепцията на останалите предписания – да готвим бързо и елементарно и да е доста вкусно!

Първата стъпка от рецептата за нежни свински пържоли на фурна е подготовката на пържолите. За да останат сочни пържолите не е належащо да ги чукате. Измийте ги добре, след което ги поръсете със сол и черен пипер отмерено и от двете страни.
Разтопете меда и маслото, след което ги разбъркайте. Намажете всяка една от пържолите със сместа от мед и масло. Наредете пържолите в гювеч или тава и ги залейте с бирата и ½ чаена чаша вода. Ако печете вашите нежни свински пържоли в тава я покрийте с фолио за печене. Слагате пържолите в студена фурна и я включвате на 200 градуса, като печете 90 минути. Десет минути преди да извадите пържолите от фурната махнете фолиото, с цел да могат пържолите да се запекат и да имат вкусен тип. Ако приготвяте пържолите в гювеч, това не е належащо.
Може да сервирате нежните свински пържоли с класическа картофена салата или с друга ваша обичана гарнитура.

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР