Тези палачинки са много нежни и буквално се топят в

...
Тези палачинки са много нежни и буквално се топят в
Коментари Харесай

Палачинки без брашно, както баба ми ги приготвяше – във фурната

Тези палачинки са доста нежни и безусловно се топят в устата, и всичко това, тъй като се подготвят с мляко и нишесте. Опитайте! Невъзможно е да им устоите!

Невероятно вкусните и нежни палачинки с извара ще бъдат коронното ядене на вашата софра.

Ако ги приготвите не по обичайна рецепта, можете да изкушите най-капризния гурме фен или дори да намалите тежестта си. Пригответе ги още през днешния ден!

Тези палачинки са много нежни и безусловно се топят в устата, и всичко това, тъй като се подготвят с мляко и нишесте. Опитайте!

Съставки:

Яйца – 6 брояПрясно мляко – 0,5 литърНишесте – 5-6 чаени лъжичкиОлио – 1 супена лъжицаИзвара – 300 грамаЗахар на вкусЗаквасена сметана на вкусКраве масло на усет

Приготвяне:

Разбийте 5 яйца със захар.След това прибавете нишестето, като непрекъснато разбърквате яйчната примес. Не би трябвало да има бучки.Налейте млякото и олиото. Смесете. Оставете да престои 15 минути. Тестото би трябвало да бъде безпрепятствено.След това намажете тигана с масло. Запържете палачинките единствено от едната страна!Пригответе пълнеж от извара, захар и 1 яйце. Готовите палачинки напълнете с изварата. Навийте, колкото желаете.Поставете палачинките в тавичка. Намажете ги със заквасена сметана и разтопено масло.Изпратете съда във фурната, загрята до 180 градуса за 10-15 минути.

Вижте още: Стара рецепта за апетитен сладкиш с орехи и масло

Изненадайте семейството си с ново ядене.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР