Тези няколко грим съвета ще направят очите да изглеждат още

...
Тези няколко грим съвета ще направят очите да изглеждат още
Коментари Харесай

Вълшебствата на грима за по-красиви очи

Тези няколко грим съвета ще създадат очите да наподобяват още по-красиви и по-големи, без да придобиете прекомерно неестествен и натоварен тип.

Не пропускайте коректора

Винаги започвайте с коректор. При избора му изключително значим е цветът, тъй като коректорът може да подчертае и усъвършенства качествата на кожата ви, само че може и да ви състари с няколко години. Не се колебайте да изберете подобен със златисти отражения, тъй като те ще тушират синкавите подтонове към очите, което пък ще ги направи да наподобяват много по-младежки. Когато приключите с нанасянето на останалия грим, даже няма да забелязвате златистите тонове на коректора, вместо това обаче той ще е направил своята магия с прикриването на тъмните кръгове – ще ги маскира и ще придаде на кожата юношески и лъчезарен тип.

Нанесете го изпод и от горната страна

За по-добро покритие на коректора, нанесете го с потупвания с пръсти, вместо с четка. С четка похабявате продукта, като го оставяте да попие в порите на кожата, а с апликатор не се разнася по този начин добре и отмерено. Може да употребявате апликатора, с цел да го поставите на кожата, само че го разнесете с пръсти. Може да нанесете коректор и върху горния клепач, както и под очите. Това ще придаде на очите “ореол ” от светлина, щом нанесете другия грим. Очите наподобяват по-големи и светли, а никой няма да познае, че сте го постигнали с коректор.

Използвайте минерална пудра

Преди сенките, нанесете минерална пудра. С потупвания с пръсти сложете неутрална пудра под очите и върху горния клепач. Тя ще попие маслата от коректора, само че внимавайте да не прекалите, би трябвало ви напълно малко. Минералната пудра е и съвършена основа за сенките – тя ще ги задържи непокътнати по-дълго време. Също по този начин ще предотврати и отбелязването на спиралата под очите, което може да се случи, в случай че коректорът не е пресъхнал изцяло.

Нанесете бели сенки

Може и да ви звучи малко необичайно, само че бялото е тайната за огромни очи. Знаем по какъв начин бялата очна линия, внимателно нанесена на долния клепач и във вътрешния ъгъл на очите, основава заблуда за по-големи очи. Нанесете бели сенки по целия клепач чак до дъгата на веждите – това ще сътвори резултат на покачване и ще усъвършенства типа на другия цвят, който ще употребявате.

Тъмен цвят в гънката на клепача

След триковете за увеличаване на очите, идва ред на по-тъмен цвят сенки в гънката на клепача. На брюнетките им отива мрачно кафяво с лек искра. Но използвайте цвят, който подхожда на очите, кожата и цвета на косата ви. Кафявото нормално стои добре на съвсем всяка жена и естествено за ежедневен грим. Когато нанасяте в гънката, не покривайте целия клепач. Започнете от средата на клепача, нагоре и встрани към външния ъгъл на окото, не вътрешния. Така белите сенки ще бъдат забележими и очите ще наподобяват по-големи щом приключите.

Блендирайте

Използвайте четка за опушен грим, с цел да блендирате добре сенките, тъй че да няма внезапни линии.

Нанесете финалния цвят

Следващият щрих, който добавяте към ослепителната визия, е цвят за отблясък, който ще придаде заключителен резултат на покачване. Ако сте избрали кафявото за гънката на клепача, може да опитате композиция с розово, като го нанесете над кафявото, тъкмо под дъгата на веждите, в напълно малко количество, едвам добавите екстра искра. Това придава на очите по-голям, юношески и пресен тип, с изключително ефектно зарево.

Очна линия

Очната линия е оръжие на всяка жена. По-добро покритие и блендиран резултат ще постигнете с молив, в сравнение с с течна очна линия, само че това какво ще употребявате в действителност е въпрос на персонални желания. Започнете нанасянето от външния ъгъл на окото и продължете към вътрешния, като там оставите напълно дребна точица непокрита. Така ще оставите тъкмо толкоз от клепача без очна линия, едвам не наподобява като че ли сте прекалили. Ако харесвате двойна очна линия, направете същото и с долния клепач.

Спиралата

И най-после нанесете качествена водоустойчива серпантина – без да нервира очите, без да се рони. Нанесете два-три пласта и на горния, и на долния клепач, и воала – убийствена визия.

Нюансите в есенния маникюр съгласно цвета на кожата
7 бюти секрети от парижанките

Тайната за съвършена визия на стюардесите

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР