Тези, които се интересуват малко по-задълбочено от финанси едва ли

...
Тези, които се интересуват малко по-задълбочено от финанси едва ли
Коментари Харесай

Продават къщата на собственика на най-голямата финансова пирамида

Тези, които се интересуват малко по-задълбочено от финанси надали не са чували термина „ Схемата на Понци”. Днес терминът е синоним на всевъзможни противозаконни финансови интервенции, които дават обещание бързи и високи облаги на евентуални вложители. Печалбата се изплаща на старите вложители от новите такива. Схемата е кръстена на Чарлз Понци – американец от италиански генезис, който през 20-те години на предишния век основава противозаконен бизнес модел, чрез който краде милиони от своите вложители. Схемата работи единствено до тогава, до момента в който има непрекъснат приток от нови вложители, влагащи нови пари. Това от време на време се назовава финансова пирамида.

Най-голямата сходна пирамида, която банкрутира от началото на XXI в. е тази на Бъpнapд Meйдoф. Тя се срина през 2008 година Тогава управляващите лишиха всички активи на Мейфод и фамилията му, в това число бижута, коли, лодки, както и дребна къща на брега на океана с повърхност 300 кв.м. Намира се в Moнтayĸ, щaтa Hю Йopĸ. Властите съумяха бързо да я продадат против 9.41 млн. USD още през октомври 2009 година Новият притежател – Cтивън Poд, е пpeдceдaтeл и глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa Vоrnаdо Rеаltу Тruѕt. Той ремонтира къщата и след близо 10 години я афишира за обмен.

Имотът разполага с имот от близо 6000 кв.м., които са съвсем на плажа. На първия етаж са ситуирани холът и голямата кухня, от които се разкрива превъзходна панорама към плажа, както и две спални. Вторият етаж е по-малък по повърхност. Там е ситуирана родителската спалня. Каква е желаната сега сума ще схванат единствено тези, които демонстрират интерес към парцела.







Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР