Тези кадри, очевидно заснети от правоприлагащите органи и внезапно публикувани

...
Тези кадри, очевидно заснети от правоприлагащите органи и внезапно публикувани
Коментари Харесай

Разпространиха кадри със златни кюлчета, оръжия и перуки, открити в дома на Пригожин

Тези фрагменти, явно снимани от правоприлагащите органи и ненадейно оповестени от няколко съветски публични и частни медии, демонстрират огромна и първокласна къща с хеликоптер в градината.

По време на обиска, както демонстрират публикуваните фрагменти, следователите са разкрили пачки с долари и рубли, златни кюлчета, голям брой оръжия, само че също по този начин и няколко паспорта с разнообразни имена и долап, цялостен с перуки.

Сайтът " Фонтанка ", основан в Санкт Петербург, заяви, че в дома на Пригожин е била открита също фотография с " отрязани глави ", припомняйки че неговите наемници постоянно са упреквани в закононарушения.

" Фонтанка " разгласява и фотография, показваща голям ковашки чук, подложен в стая в къщата на Пригожин, с надпис: " В случай на значими договаряния ", изписан на металната му глава .

Ковашкият чук е един от знаците на групата " Вагнер ", която се хвали, че употребява това оръжие, с цел да екзекутира или изтезава своите врагове.

Бунтът на Вагнер на 24 юни раздруса съветските управляващи в разгара на войната в Украйна, напомня Българска телеграфна агенция. В продължение на няколко часа бойците на групировката окупираха щаба на съветския Южен боен окръг в Ростов на Дон и се насочиха към Москва.

Метежът завърши вечерта на 24 юни със съглашение, предвиждащо заминаването за Беларус на Пригожин, който увери, че неговият протест няма за цел да смъкна от власт съветското управление, а да избави Вагнер от разпускане от генералния щаб.

Оттогава няколко известни водещи в съветските публични медии го показаха като а лчен предприемач, който си е изгубил мозъка, откакто е направил положение с помощта на преференциални контракти, подписвани от години с страната .

На метежниците не бяха наложени санкции заради бойните им заслуги, само че бъдещето на бизнеса на Пригожин, на неговата медийна империя и интервенциите му за въздействие, както в Русия, по този начин и в чужбина, изключително в Африка, наподобява нестабилно, показва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР