Тези жълти плодове са обичани от деца и възрастни и

...
Тези жълти плодове са обичани от деца и възрастни и
Коментари Харесай

До какво може да доведе редовната консумация на банани?

Тези жълти плодове са обичани от деца и възрастни и изключително от спортистите. Те обаче са богати освен на витамини, само че и на огромно количество захар, която при доста хора през днешния ден не е най-хубавата храна, заради постоянно срещаният диабет.

За какво са потребни бананите и дали постоянната им приложимост може да бъде нездравословна за здравето?

Колко банана можете да изядете дневно?
Не сте чували за тези страхотни изгоди от бананите!
Бананите са хем вкусни, хем потребни. Множеството потребни субстанции в тях се грижат за благосъстоянието на тялото ни. Предотвратяват онк...
Прочети повече
Отговорът на този въпрос ще бъде самостоятелен при всеки обособен случай. Зависи от приема на калориите, специалността, която упражнява индивида и съществуване на избрани болести. Един банан дневно надали ще навреди на някого, само че даже при на здрави хора, съветът е да се ограничите до най-много 2-3 дребни банана дневно, с цел да получите оптималната изгода и да не надвишавате дневния банкет на въглехидрати и калории. Но за тези хора, които се стремят да отслабнат, е по-добре да понижат потреблението на бананите до най-малко и да ядат не повече от 1-2 части на седмица.

Банани по време на подготовка

Сигурно сте виждали повече от един път по какъв начин видни спортисти хапват банани. Не е изненадващо, тъй като това е отличен артикул за допълнение на силата, изразходвана по време на спорт. Първо, бананите имат задоволително въглехидрати, с цел да възстановят силата в организма. Второ, когато се потим, тялото губи доста калий, който също е богат на този плод - банана. В по-голяма степен обаче такава закуска е подобаваща при хора, които желаят да натрупат мускулна маса. Но за тези, които губят тегло, е по-добре да отдадат желание на по-малко сладки разновидности.

Потенциална щета от бананите
Ако всеки ден ядете БАНАНИ, с тялото ви ще се случи ето ТОВА
Бананите са едни от най-популярните тропически плодове. Тези жълти любимци са освен вкусни, само че и здравословни. Разумно е да знаете ма...
Прочети повече
Въпреки от обилие на потребни свойства в бананите, лекарите към момента не поучават да се злоупотребява с тях. Бананите съдържат доста въглехидрати. Поради високото наличие на фруктоза, хората с диабет и затлъстяване би трябвало да внимават при включването на банани в диетата си.

Има и противоположна страна на способността на тези плодове да отстраняват непотребната течност от тялото – това води до повишение на вискозитета на кръвта. Ето за какво, при съществуване на съдови болести и податливост към формиране на кръвни съсиреци, яденето на банани в огромни количества всеки ден също не си коства.

Бананите понижават риска от инфаркт и инсулт

При постоянна консумация на банани се понижава рискът от хипертония и инсулт. Това значително се дължи на високото наличие на калий и магнезий. Тези микроелементи укрепват сърдечния мускул, възстановяват ритъма на сърдечния темп и служат като добра предварителна защита на доста патологии, свързани с възрастта. Бананите съдържат и витамин С, който понижава пропускливостта на кръвоносните съдове.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР