Тези дни се наслушах на неистини и подвеждащи твърдения за

...
Тези дни се наслушах на неистини и подвеждащи твърдения за
Коментари Харесай

Божидар Божанов от ДБ обори всички опорки на ГЕРБ за машинното гласуване

Тези дни се наслушах на лъжи и подвеждащи изказвания за машините. Когато мога, ги оборвам на момента (напр. в комисия или от трибуната). Но ето лист:
- " на никое място в Европа не се гласоподава с машини " - погрешно, в Белгия се гласоподава с машини и то със същите.

- " немският парламентарен съд ги разгласи за ненадеждни " - първо, българският парламентарен съд има значение, не немският, а той е оповестил настоящия кодекс за отговарящ на Конституцията. А Германският, в случай че прочетем решението, споделя, че по принцип не изключва машинното гласоподаване, само че в съответния им случай е нямало квитанция, с която да се ревизира по какъв начин машината регистрира подадения глас и това е било проблем.

- " машините на Мадуро " - създателите на компанията са венецуелци, а машините са употребени във Венецуела и секционните комисии са добявяли гласове най-после на изборния ден. Това нарушаване е оповестено точно от Смартматик, които по-късно се изтеглят оттова. То не е операция на машината. С хартиена бюлетина става същото - пускат се бюлетини от името на негласували гласоподаватели. Машината обаче пази информация за това по кое време е вкарана картата за гласоподаване, тъй че за разлика от на хартия, тук това е открияаемо нарушаване. Затова ние предложихме да се разгласява журнала на събиията. ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не го поддържаха.

- " дневникът е фалшифициран демонстрира операция " - тъкмо противоположното, това демонстрира, че в случай че има каквото и да било разминаване във флашките (дали поради дефектирала флашка или поради опит за слагане на манипулорана флашка), машината открияа това и стопира изборния ден. Това известие ни споделя, че машината се пази от операции.
- " техните машини " - това го разясних през вчерашния ден. Министерският съвет на ГЕРБ гласоподава да купи машини. ЦИК в предходен състав, доминиран от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи и с ръководител от квотата на ГЕРБ ги поръчва.

Съзнателното основаване на съмнение в машините не е просто дребно политиканстване. То основава съмнение в изборния развой и в резултата, надлежно в излъчените ръководства. И е бвзотговорно.

Тези дни се наслушах на лъжи и подвеждащи изказвания за машините. Когато мога, ги оборвам на момента (напр. в комисия или от трибуната). Но ето лист: - " на никое място в Европа не се гласоподава с машини " - погрешно, в Белгия се гласоподава с машини и то със същите. - " немският парламентарен съд ги разгласи за ненадеждни " - първо, българският парламентарен съд има значение, не немският, а той е оповестил настоящия кодекс за отговарящ на Конституцията. А Германският, в случай че прочетем решението, споделя, че по принцип не изключва машинното гласоподаване, само че в съответния им случай е нямало квитанция, с която да се ревизира по какъв начин машината регистрира подадения глас и това е било проблем. - " машините на Мадуро " - създателите на компанията са венецуелци, а машините са употребени във Венецуела и секционните комисии са добявяли гласове най-после на изборния ден. Това нарушаване е оповестено точно от Смартматик, които по-късно се изтеглят оттова. То не е операция на машината. С хартиена бюлетина става същото - пускат се бюлетини от името на негласували гласоподаватели. Машината обаче пази информация за това по кое време е вкарана картата за гласоподаване, тъй че за разлика от на хартия, тук това е открияаемо нарушаване. Затова ние предложихме да се разгласява журнала на събиията. ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не го поддържаха. - " дневникът е фалшифициран демонстрира операция " - тъкмо противоположното, това демонстрира, че в случай че има каквото и да било разминаване във флашките (дали поради дефектирала флашка или поради опит за слагане на манипулорана флашка), машината открияа това и стопира изборния ден. Това известие ни споделя, че машината се пази от операции. - " техните машини " - това го разясних през вчерашния ден. Министерският съвет на ГЕРБ гласоподава да купи машини. ЦИК в предходен състав, доминиран от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи и с ръководител от квотата на ГЕРБ ги поръчва. Съзнателното основаване на съмнение в машините не е просто дребно политиканстване. То основава съмнение в изборния развой и в резултата, надлежно в излъчените ръководства. И е бвзотговорно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР