ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, една от най-големите електроцентралив България,

...
ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, една от най-големите електроцентралив България,
Коментари Харесай

КонтурГлобал изгради спортен комплекс в град Гълъбово


Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “, една от най-големите електроцентралив България, работеща с локални лигнитни въглища, построи нов състезателен комплекс за младежите и децата в град Гълъбово. Спортен комплекс „ Енергия “ е с обща повърхност към 1800 кв. м. и включва площадка за стрийт фитнес, комбинирано игрище за бадминтон и тенис на маса, както и профилирана детска площадка за най-малките. За построяването на комплекса компанията е вложила общо 200 000 лева Съоръженията дават отговор на всички условия за сигурност.

Николай Тонев, кмет на Община Гълъбово, благодари на управлението на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ за следващата обществена инвестиция и акцентира смисъла на дългогодишното съдействие с компанията. Кметът удостовери уговорката на общината да поддържа спортния комплекс и прикани жителите на града да се грижат за новата си облага.

„ Изключително значимо за нас е да оказваме помощ за обновяването на обществената инфраструктура на Гълъбово и да подобряваме на живота на хората в района. Непрестанно работим по планове, чиято цел е да допринесат за удобството на жителите на града. Спортен комплекс „ Енергия “ е един от тези планове “ сподели Красимир Ненов, изпълнителен шеф на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “. Той алегорично съобщи новата спортна площадка на Община Гълъбово.

В церемонията по откриването участваха и носителят на 4 олимпийски медала и нееднократен международен първенец по спортна гимнастика Йордан Йовчев, младежи от състезателен клуб „ STREET WORKOUT BULGARIA” и възпитаници от учебните заведения в гр. Гълъбово. Те показаха проява на оборудванията на новата стрийт фитнес площадка в града, част от състезателен комплекс „ Енергия “. Стрийт фитнесът съчетава силови и гимнастически извършения, които се извършват навън. Младият спорт е световно събитие в модерната градска просвета, което набира от ден на ден известност в България. Йордан Йовчев е главен дипломат на стрийт фитнес придвижването и дружно с едноименния състезателен клуб годишно провежда шампионати и надпревари в доста градове в страната.

Спортен комплекс „ Енергия “ е построен в границите на съглашението за корпоративна обществена отговорност на „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ с Община Гълъбово. Общо над 4 млн. евро са обществените инвестиции на компанията в интерес на локалната общественост. Само за последните 6 години са планувани, изпълнени и предадени 12 плана в общината, на чиято територия работи централата.

" КонтурГлобал Марица Изток 3 " има и ръководи първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда. Централата създава 10% от електрическата енергия в България, употребявайки локални енергийни източници и по този начин способства за гарантиране на енергийната сигурност и самостоятелност на страната. Над 1,4 милиарда лв. са вложени за гарантиране надеждната работа на централата и в ограничения за запазване на околната среда. Акционери са интернационалната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР