ТЕЦ Брикел ще бъде затворен заради умопомрачаващи нарушения, съобщи на

...
ТЕЦ Брикел ще бъде затворен заради умопомрачаващи нарушения, съобщи на
Коментари Харесай

Премиерът: ТЕЦ Брикел ще бъде затворен заради умопомрачаващи нарушения -

Топлоелектрическа централа " Брикел " ще бъде затворен поради " умопомрачаващи " нарушавания, заяви на брифинг в Министерския съвет министър председателят в оставка Кирил Петков.

Предприятието ще бъде известено, че в идващия ден ще бъде затворено до премахване на големите пропуски в неговата активност.

" Има няколко съществени нарушавания на комплексното позволение, както и систематични нарушавания за минал интервал от време, заради което ще наложим насилствена административна мярка " затваряне на Топлоелектрическа централа " Брикел ", удостовери и вицепремиерът и министър на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов.

" Опъването на чадър "

Според него предприятието е трябвало да бъде затворено още през 2011 година, само че поради " опъването на чадър " това не е направено.

Топлоелектрическа централа " Брикел " създава към един % от ел. силата на страната, тъй че енергийната сигурност на страната не е застрашена, съобщи Сандов.

Той напомни, че неочакваната инспекция, в която взе участие дружно с Кирил Петков и представители на няколко институции през предходната седмица, е открила голям брой нарушавания, свръзани с нарушение на екологичното законодателството, както и това, обвързвано с трудовите права. Констатирани са повече от 15 нарушавания на пожарната сигурност, в това число съществуването на бензиностанция в границите на комплекса, която не е регламентирана и се намира на прекомерно близко разстояние до обекта. Една повреда на такова място може да докара до еко злополука, изясни Сандов.

Служители на Регионална инспекция за опазване на околната среда са минали на работа в Топлоелектрическа централа " Брикел "

През годините на ТЕЦ-а са налагани десетки административни актове за нарушавания, наказателни административни постановления, само че това не стопира предприятието да прекрати замърсяването, уточни вицепремиерът. Затова по думите му се постанова в този момент да го затворим, с цел да защитим публичния интерес.

Сандов сподели, че най-малко няколко чиновници на Регионалната ревизия по околна среда в Стара Загора в този момент работят в Топлоелектрическа централа " Брикел ", като да вземем за пример началникът на бранш " Екология " в ТЕЦ-а, който е някогашен шеф на Регионалната организация по околна среда и води.

Собственик на Топлоелектрическа централа " Брикел " е... Рой Кенеди

На въпрос за притежателя на ТЕЦ-а Сандов сподели, че за него това дружество се съставлява от така наречен сламени хора, които съществуват някъде отвън България.

Собственикът на Топлоелектрическа централа " Брикел " е Рой Кенеди, за който никой нищо не знае. Той очевидно е подсигурен финансово, с цел да се подпише зад собствеността на това дружество, като държи 100 % от него. В същия миг всички знаят, че действителният притежател е Христо Ковачки. За мен е неприемливо обекти, толкоз значими за страната, да имат притежатели, за които страната нищо не знае, съобщи още Сандов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР