Тестовете за употреба на наркотични вещества на водачи на МПС

...
Тестовете за употреба на наркотични вещества на водачи на МПС
Коментари Харесай

Тестовете за наркотици на шофьорите вече ще излизат до 1-2 седмици

Тестовете за приложимост на наркотични субстанции на водачи на МПС ще излизат до 1-2 седмици . Това става допустимо след закупуването на нови 6 автоматизирни системи, анализиращи пробите.

Към края на предходната година са закупени 2 такива системи, като едната е в Министерство на вътрешните работи, а другата - във ВМА. В момента приключва публичната поръчка за закупуване на още 4 такива машини , като по този начин общата им численост ще стане 6. Увеличава се и броя на чиновниците в съответните лаборатории, работещи с въпросните апарати. 

Припомняме, че след поредност от тежки произшествия със починали това лято , кабинетът реши със, в което излизат пробите, защото сега има интервали на изчакване от по 7-8 и повече месеци. 

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел откакто дружно с премиера Николай Денков и вътрешния министър Калин Стоянов участва на откриването на нова автоматизирана система за лабораторен разбор на кръвни проби за съществуване на наркотични субстанции при водачи на МПС, намираща се в Националния институт по криминалистика към Министерство на вътрешните работи.

" Преди време одобрих персонален ангажимент към българските жители и най-много към родителите на починали в ПТП деца в по този начин нужните автоматизирани системи, които ще ни дадат опцията доста по-бързо да изготвяме експертизите ", сподели на собствен ред Министерство на вътрешните работи шефът Калин Стоянов .

Не статистика, а човешка орис . Така окачестви трагичните произшествия на пътя вицепремиерът Мария Габриел . Тя увери - битката с пътния травматизъм е приоритет на държавното управление. " Това включва всеобхватни ограничения, законодателни, свързани с правораздаването, свързани и с съответна реализация на задължения, какъвто е и днешния ", сподели тя, като не пропусна да похвали за напъните сътрудника си Министерство на вътрешните работи министър Калин Стоянов.

Габриел моли и към персоналната отговорност на водачите - каквато и инсталация да се закупи, уточни тя, най-значимо е самосъзнанието и отговорността.
 С роботи съкратяват периода за алкохол и дрога на водачите
С роботи съкратяват периода за алкохол и дрога на водачите

Резултатите ще излизат до седмица

Премиерът акад.  Николай Денков на собствен ред насочи съболезнования към родителите на децата, починали при произшествия при започване на изказването си. " Това е ясно предизвестие към всеки, който може да злоупотреби " , акцентира той.

" Пробите ще излизат до 1-2 седмици. Проблемът е, че имаме насъбрани над 1000 проби, по тази причина и ни трябват тези системи, с цел да влезем в естествен режим на работа. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР