Тестът за наличие на коронавирус на двамата български студенти, евакуирани

...
Тестът за наличие на коронавирус на двамата български студенти, евакуирани
Коментари Харесай

Извънредни мерки по летищата и пристанищата у нас заради коронавируса

Тестът за съществуване на ковид на двамата български студенти, евакуирани от Ухан, е негативен, оповестиха от ВМА. Всички български жители, които имат въпроси за това по какъв начин и къде се популяризира вирусът, какви са първите признаци и по какъв начин могат да се предпазят - към този момент могат да намерят подробна информация на уеб страницата на Министерството на здравеопазването. Днес здравният министър разгласи и държавните ограничения за предварителна защита.

София

Лавинообразното разпространяване на новия ковид провокира реакцията и на българските управляващи. Днес здравният министър Кирил Ананиев ревизира организацията и координацията на другите звена на Летище София. Целта е да се подсигурява здравето на всички пасажери.

Всички идващи в страната с температура над 37 градуса ще бъдат извеждани със специфичен хигиеничен автомобил, с цел да бъдат тествани за съществуване на ковид. За задачата са сложени термокамери пред паспортните гишета. Определени са и лечебните заведения където ще се карат пасажерите със подозрения за рисковия вирус - в София това е ВМА, във Варна болница " Св. Марина ", а в Бургас Областната болница. От здравното министерства обявиха, че по въздух и вода заплахата от преместване на вируса е най-голяма, за сметка на сухопътните граници, където инспекцията на пасажерите е много по-трудна.
 Мерки против ковид: Термокамери работят на двата терминала на Летище София Мерки против ковид: Термокамери работят на двата терминала на Летище София
Тестът за китайския ковид на двамата български студенти, евакуирани от Ухан, е негативен. Това оповестиха от Военно-медицинската академия в Софи...

Общо 10 души от здравното министерство ще следят ситуацията на Летище София. Все още не е ясно докога ще работят специфичните ограничения. Здравният министър съобщи, че към този момент управляващите нямат желание да затварят граници, това може да се случи единствено след общо европейско решение. До края на седмицата в Брюксел се чака да има съвет на министрите на опазването на здравето. Ще се разискват възможни общи здравни ограничения, които да бъдат въведени на територията на Европейски Съюз.
Още по тематиката Китайският ковид
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР