Tesla спечели дело, по което беше обвинявана, че нейният автопилот

...
Tesla спечели дело, по което беше обвинявана, че нейният автопилот
Коментари Харесай

Автопилотът на Tesla е невинен!

Tesla завоюва дело, по което беше упреквана, че нейният автопилот носи виновност за злополука през 2019 година, оповестява Reuters, откакто жури на щатския съд в Калифорния открива, че софтуерът за подкрепяне на лидера не е отговорен за злополуката с Model S, в резултат на която лидерът на автомобила е със счупена челюст, изчезнали зъби и увреждане на нервите.

Джъстин Хсу внася иск против Tesla през 2020 година, откакто нейният електрически автомобил се завърта в центъра на Лос Анджелис, до момента в който системата Autopilot е включена. Тя желае обезщетение от над 3 млн. $, като твърди, че е понесла пострадванията поради недостатъци в софтуера и структурата на въздушните възглавници на Tesla.

Лидерът на пазара на електрически автомобили не счита, че носи отговорност за случая. Негови представители настояват, че Хсу е употребила Autopilot на градска улица - процедура, за която компанията предизвестява, че е рискова, в управлението на софтуера.

Съдебните заседатели очевидно са съгласни с юристите на компанията, защото в последна сметка не присъждат обезщетение на Хсу и декларират, че производителят на електрически автомобили не е пропуснал съзнателно да разкрие дефекти на Autopilot.

Процесът е един от първите, свързани с технологиите за подкрепяне на лидера, известни като автопилот. Макар че резултатът няма да бъде " правно обвързващ за други случаи ", той дава насоки за това по какъв начин юристите ще работят при каузи по бъдещи произшествия, свързани с тях, показва осведомителната организация и прибавя:

„ Резултатът от делото също по този начин надали ще облекчи инспекцията, с която Tesla към този момент се сблъсква по отношение на изказванията си по отношение на Autopilot и софтуера за " цялостно самоуправление ". В началото на годината автомобилният производител удостовери, че Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е поискало документи, свързани с двете функционалности. Компанията е разследвана и от Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати “.

Още един триумф на правния терен

Tesla може да се похвали и с различен юридически триумф от последните дни. Или най-малко с финансовите изражения на дело от 2021 година, в което съдът в Сан Франциско постановява компанията да заплати 137 милиона $ обезщетение на Оуен Диас, някогашен негър чиновник, който я упреква, че е основала условия за расистко отношение. Това е и едно от най-високите компенсации, присъждани на човек, завеждащ дело за дискриминация.

В последна сметка, след обжалване областен арбитър Уилям Орик удостоверява първичната присъда, само че понижава компенсацията на 15 млн. $, а в този момент федерално жури в Сан Франциско постанова в допълнение орязване - Tesla би трябвало да заплати на Диас 3,2 млн. $.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР