Tesla се сблъска с остри критики от германския профсъюз IG

...
Tesla се сблъска с остри критики от германския профсъюз IG
Коментари Харесай

Неразумно работно време носи на Tesla нови главоболия в Германия

Tesla се сблъска с остри рецензии от немския синдикат IG Metall и някои политици, откакто служащи се оплакаха от безразсъдно работно време в завода на американския колос в Бранденбург. Някои от тях приканиха за следствие на автомобилния производител, написа Reuters.

IG Metall, която е в постоянен контакт с служащите, разгласи на годишната си конференция, че от ден на ден хора оповестяват за удължение на работното време, наред с малко такова за отмора. Освен това чиновниците се опасяват да разискват изискванията си на труд намерено заради споразуменията за конфиденциалност, които са подписали дружно с трудовите си контракти, настояват от профсъюза.

Новообявена свободна позиция на кариерния уебсайт на компанията донесе поредна порция терзания. Tesla търси „ Следовател по сигурността “, за който се оповестява, че ще си партнира с правни и HR отдели, с цел да прави „ събиране на информация на място както в границите на, по този начин и отвън стените на Tesla, с цел да отбрани компанията от закани “.

„ Работниците постъпиха в Tesla с огромен възторг за плана. С течение на времето следим, че този възторг избледнява “, сподели в изказване Ирене Шулц от IG Metall Berlin-Brandenburg-Sachsen.

Заводът в Германия е първият на Tesla в Европа и на него компанията разпореди огромни упования, освен това в миг, когато се бореше с неспособност да задоволи търсенето. Проблемите обаче съпътстват плана от самото му начало – закъснение на строителството, администрация и митинги на еколози бяха допълнени от COVID пандемията и спиранията около нея.

Сега, когато към този момент всичко работи:

Tesla не прави задоволително, с цел да усъвършенства изискванията на труд и оставя прекомерно малко време за отдих, семейство и възобновяване “, настояват засегнатите. 

Tesla не бе откритa за коментар, написа Reuters.

Китайското поделение на Tesla също е поискало от някои чиновници да подпишат съглашения за неразкриване на вътрешна информация, съгласно двама източници, осведомени с въпроса. Същевременно в LinkedIn има няколко души на позицията „ Следовател по сигурността “, работещи за Tesla в Остин, Сан Франциско и Шанхай.
 Tesla спря работата в най-важния си цех
Германският бизнес вестник Handelsblatt заяви в понеделник, че локални политици – от лявоцентристката SPD до дясноцентристката CDU – са изразили угриженост по отношение на обвиняванията, призовавайки за следствие както от Tesla, по този начин и от локалното държавно управление.

„ Правителството на провинция Бранденбург би трябвало да подсигури сигурността на труда посредством непоколебим надзор в Tesla “, настоя Кристиан Баумлер от Християндемократите (CDU) пред Handelsblatt.

Властите на Бранденбург не бяха открити за коментар.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинTesla цех Германия работно време ПоследниНай-четениКомпании 48 Неразумно работно време носи на Tesla нови главоболия в Германия Политика 40 Европейска комисия чака взаимните покупки на газ да стартират преди лятото Компании 240 Кои са главните трендове и провокации в световната IT промишленост Енергетика 200 ГЕРБ желае да пренасочи още пари за слънчеви панели на покривите Политика 12144 „ Лукойл “ получи възбрана да изнася горива от България Политика 6662 Депутатите изненадващо прекратиха концесията на „ Росенец “ Транспорт 5934 Буферните паркинги в София към този момент са безвъзмездни за всички пасажери Компании 4697 „ Второто най-голямо след КТБ “: Четирима обвинени по делото против Nexo Всички новини13:38 Бюджет и финанси 48 Инфлацията в България през 2022 година се приближи до 1998 г.Още от Компании Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР