Tesla съобщи, че през 2022 г. е доставила 1,31 млн.

...
Tesla съобщи, че през 2022 г. е доставила 1,31 млн.
Коментари Харесай

Tesla с разочароващи продажби за 2022 г.

Tesla заяви, че през 2022 година е доставила 1,31 млн. електрическия автомобил - връх за американския авто производител и 40-процентен скок по отношение на миналата година, само че към момента под личните си упования и тези на Уолстрийт.

Ръководената от Илон Мъск компания си е сложила дълготрайна цел да усилва доставките си приблизително с 50 % годишно.

Tesla постоянно декларира, че задачата може да варира според от интервенциите, а в изказването си от понеделник означи, че " обилни провокации, свързани с Covid и веригата за доставки ", са повлияли на производството ѝ през 2022 година

През предходната година производството в завода ѝ в Шанхай беше спряно за няколко седмици заради рестриктивните мерки на Covid.

През октомври основният финансов шеф на компанията Зак Киркхорн съобщи, че Tesla може да не реализира задачата си.

Анализаторите се надяваха на по-добри резултати - те предвиждаха доставка на 427 000 автомобила през четвъртото тримесечие, съгласно оценките, събрани от FactSet, само че компанията съумя да достави единствено 405 000.

За да подтиква бавните продажби, Tesla предложи редки промоции на клиенти, които желаят да получат нов автомобил преди края на 2022 година

В имейл за цялата компания, изпратен до чиновниците предходната седмица и забелязан от Си Ен Би Си, Мъск ги е помолил " непринудено да оказват помощ за доставянето " на допустимо най-вече коли на клиентите преди среднощ на 31 декември.

Наблюдателите на промишлеността се притесняват, че търсенето на относително скъпите електрически автомобили на Tesla може да доближи дъното на фона на световната икономическа неустановеност и по-силната конкуренция в бранша.

Те са обезпокоени и от сегашния фокус на Мъск върху активността на обществената медия Twitter, която той закупи предходната година.

След като през 2020 година и 2021 година акциите на Tesla се повишиха на Wall Street, през 2022 година те се сринаха с 65%. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР