Tesla пуска спешно обновление на софтуера за самостоятелно движение на

...
Tesla пуска спешно обновление на софтуера за самостоятелно движение на
Коментари Харесай

Над 360 000 автомобила на Tesla са опасни на пътя

Tesla пуска незабавно обновяване на софтуера за независимо придвижване на колите си, откакто американските служби за пътна сигурност откриха, че компютърът взема рискови решения при прекосяване през кръстовища, оповестява Би Би Си.

Засегнати са близо 363 000 автомобила единствено на територията на Съединени американски щати. Сред тях са model S, X, model 3 и model Y.
 Мъск: Tesla може да продаде 2 милиона автомобила тази година
Мъск: Tesla може да продаде 2 милиона автомобила тази година

Компанията усили приходите с 37% и регистрира рекордна облага за четвъртото тримесечие

Т.нар full self-driving beta програмен продукт дава опция на автомобила да реагира на знаци и светофари и също така самичък да прави маневри, да форсира и да стопира. Това е скъпа екстра - за 15 000 $, налична за момента единствено в Северна Америка. От Tesla акцентират, че колата не става изцяло самостоятелна и зад кормилото би трябвало да има човек, който във всеки миг да е в подготвеност да поеме контрола.
 Изненадващ ход: Tesla внезапно понижи цените на новите коли
Изненадващ ход: Tesla внезапно понижи цените на новите коли

В Европа, Съединени американски щати и Азия

Според Националната администрация за безвредно придвижване софтуерът разрешава нарушение на разпоредбите посредством непозволени маневри, пропускане на знак " Стоп " и така нататък От Tesla показаха, че са им известни 18 пътни случая, свързани с държанието на софтуера, само че няма починали или потърпевши в тях. Компанията не е изцяло съгласна със заключенията на службата, само че въпреки всичко ще уведоми притежателите и ще им даде безвъзмезден ъпдейт.

" Словосъчетанието " Изтегляне от пазара " за обновяване, което се случва безжично е анахронизъм и е просто неверно! ", съобщи в тази връзка босът на Tesla Илон Мъск.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР