Тероризмът, по дефиниция, представлява всяване на страх и контрол на

...
Тероризмът, по дефиниция, представлява всяване на страх и контрол на
Коментари Харесай

Терористите искат да живеете в страх, за да се улесни програмата им

Тероризмът, по формулировка, съставлява всяване на боязън и надзор на държанието на огромни маси хора точно посредством този боязън. Ако хората са спокойни и си живеят живота, те имат време за работа, отмора, занимания и мислене за бъдещето. 

Когато една група терористи се появи, тя не може да води война против войска, тъй като са дребни, слаби и страхливи и НАЙ-ВЕЧЕ тъй като не това е задачата ѝ. Целта ѝ е да всее суматоха и да промени метода на живот на хората. С това лъсва същинската цел – нормално финансова или дадени хора да се задържат на власт. Дали ще е единствено със закани или със закани и спорадични бомбени атентати или изстреляни ракети, с това всяват суматоха. Паниката трансформира хората, страхът трансформира всекидневието им. 

Той ги прави затворени и ги кара (в суматохата си) да вземат неверни решения. Затварят се за непознатите хрумвания, гонят чужденците, гласоподават за популисти – стават самите те уязвими на операции от дребни наполеончета и кандидат-диктаторчета. 

Ето за какво в Европа (че даже към този момент в Швейцария!) от ден на ден хората се ориентират към гласоподаване за крайнодесни популисти, които не оферират нищо повече от лудо крещене и преследване на другите. 

Атаката против Израел и по-късно нещото, на което светът стана очевидец – по какъв начин разнообразни мюсюлмани по улиците на Европа честваха убийствата на израелци – накара мнозина да настръхнат против целокупното мюсюлманско общество, някак си „ на едро “ и без да разделят хората едни от други. Дори либерали и умерени либерали започнаха да трансформират възгледите си и демократична Германия реши да позатвори малко вратите си за имигрантите, а във Франция извадиха водните оръдия против палестинските манифестации. 

Но това не е текст за Палестина и Израел. Примерът беше единствено за поясняване по какъв начин експанзията или всяването на боязън трансформират възгледите на хората, а те трансформират политиките на страните. 

Сега си представете по какъв начин живее голяма част от българския народ – четейки едни избрани уеб сайтове, слушайки едни избрани „ политици “, гледайки едни избрани YouTube канали и потъвайки в една избрана паралелна действителност – където им се изяснява, че постоянно са на ръба на Апокалипсиса, пръскат ги, облъчват ги, ще пращат децата им на фронта, цакат ги с 5G, кемтрейлс и хаарпове, сатанисти им затварят ДНК-то в буркани и го продават на норвежки рептили джендъри. 

Те са непрекъсната жертва на терористи. Не поставям терористи в кавички, тъй като напълно съществено ги одобрявам за същински терористи – употребяващи страха за манипулация; те са рискови и за националната сигурност, тъй като насъскват българи против българи, вършат едни групи нападателни и рискови към други групи; и – заслепявайки хората – съумяват да конфигурират себе си на лидерски постове, откъдето основават корупция и още повече основават заплаха за националната сигурност и за бъдещето на всички ни. 

Идват избори и, предстоящо, Апокалипсисът отново е затропал на вратата ни, отново се приказва в крайни абсолюти, отново се всява суматоха на едро, отново се приказва за смъртност, за беднотия, за обезлюдяване, отново се плаши със свършека на българската нация. Политиците знаят, че никой няма да им потърси отговорност за държанието – даже, когато става дума за откровени неистини. И не приказвам за „ да им потърси отговорност “ медийно и да ги хване в неистина, тъй като това се случва всекидневно, само че на тях не им пука. Те са дебелокожи и когато ги заловен в неистина, упрекват изобличилия ги, че той лъже, вършат тресавище от думи и плюнки, само че блатото е тяхната естествена среда, техните почитатели ги харесват кални. 

Само подсещам обаче, че преди три години тогавашната шефка на фармацевтичният съюз проф. Асена Стоименова беше упрекната от прокуратурата за „ всяване на суматоха “, единствено тъй като си разреши да каже, че има риск аптеките да останат без медикаменти. Тогава беше началото на коронавирус пандемията. Тя просто предизвести, че има риск. За това получи обвиняване и следствие. 

Политиците, въпреки това, могат да всяват суматоха колкото си желаят и… и нищо. 

Резултатът е повече от жалък. 



_________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР