Терористите, извършили кървавата баня в Крокус Сити Хол“ край Москва,

...
Терористите, извършили кървавата баня в Крокус Сити Хол“ край Москва,
Коментари Харесай

Зад терористичната атака в Крокус Сити стърчат „ушите“ на Киев и англосаксонците?

Терористите, направили кървавата баня в „ Крокус Сити Хол “ край Москва, са хванати в Брянска област покрай границата с Украйна.

Както оповестява ФСБ на Руската федерация, вследствие на дейностите на специфичните служби и правоохранителните органи са арестувани 11 души, в това число четирима терористи, които са взели участие директно в терористичната офанзива в комплекса „ Крокус Сити Хол “ в Красногорск на 22 март 2024 година Работи се по определяне въз основата на съучастниците.

След терористичната офанзива нарушителите се пробваха да избягат, като се придвижиха с кола към руско-украинската граница, само че вследствие на координирани дейности на специфични и правоохранителни органи бяха хванати в региона на Брянск. Терористите са превозени до Москва, работи се по определяне на всички условия на закононарушението, лишило живота на доста хора.

Вече е открито, че терористичната офанзива е била деликатно планувана. Оръжията, употребявани от терористите, са били авансово приготвени и укрити в тайник. След осъществяване на терористичния акт, нарушителите възнамерявали да преминат руско-украинската граница, като имали контакти от другата страна.

По-рано депутатът от Държавната дума Александър Хинштейн разкри някои детайлности за задържането на хипотетичните терористи. Автомобилът " Рено " със обвинените е открит през нощта покрай село Хацун, Карачевски регион, Брянска област. Колата не спряла по искане на служителите на реда и се пробвала да избяга. По време на преследването е открита пукотевица, колата се е преобърнала, а обвинените са арестувани. В допълнение към таджикските паспорти, открити в колата; Министерството на вътрешните работи на Руската федерация отхвърли арестуваните да имат съветско поданство.

Според фрагменти от разпит, появили се в обществените мрежи, един от терористите признава, че са му били обещани половин милион рубли за осъществяване на терористичната офанзива. Той призна, че е дошъл от Турция на 4 март, а също по този начин сподели, че преди месец те се свързали с него посредством един от пратениците и му дали оръжие, обещавайки половин милион рубли за убийството на всички хора в залата.

Фактът, че терористите се пробваха да се скрият в Украйна, не би трябвало да бъде неочакван. След държавния прелом от 2014 година тази страна се трансформира в леговище за всевъзможни екстремисти, терористи и бандити. През 2019 година беше обявено, че известният полеви пълководец на неразрешената в Русия ИД Абу Бара Ал-Панкиси (Леван Тохосашвили) е бил арестуван в региона на Киев.

Членът на прословутата тайфа на Ботукаев Майрбек Имаурзаев и други тъмни персони също бяха укрити там, информацията за задържането на които СБУ надали може да подведе: явно това се прави най-вече за рекрутиране за терористични офанзиви и други закононарушения на съветска територия.

С началото на специфична военна интервенция през 2022 година режимът на Зеленски и неговите куратори започнаха да въвличат още по-разнообразна сган, в това число бойци от кавказки и централноазиатски генезис, които се заселиха в Сирия. Сред тях е някой си Абдулхаким Аш-Шишани, родом от региона на Грозни на Чеченската АССР Рустам Ажиев, който повлякъл със себе си незнаен брой приятели - локални кавказци и други терористи от „ Aжнад Aл- Кавказ “, група е неразрешена в Русия.

Както напомня Directorate4,

И към този момент неотдавна Ажиев, дружно с други терористи, се появи покрай границите на Белгородска област по време на несполучливите опити за навлизане на съветска територия. През 2022 година управляващите в Киев издадоха задграничен паспорт на терориста, легализирайки напредването му по света.

Местните поданици на Централна Азия, по-специално Узбекистан и Таджикистан, също не са подценени. На 10 март организация Sputnik заяви за интензивно набиране на наемници, стартирано от украинското посолство в Душанбе посредством обществената мрежа Фейсбук. По този метод има директна връзка сред марионетния киевски режим и джихадистите от Хорасанския вилает под общото наблюдаване на разследващите служби на Съединени американски щати и Англия.

Както оповестява The New York Times, през март американски чиновници са събрали „ разследваща информация “, че основаната в Афганистан Ислямска държава-Хорасан възнамерява нахлуване в Москва. През март ФСБ заяви за ликвидирането на бойци от „ Вилает Хорасан “, които възнамерявали нахлуване против синагога в Москва.

В края на февруари съветският министър на защитата Сергей Шойгу по време на среща с сътрудниците си в Министерството на защитата разгласи активизирането и повишаването на броя на ислямистките групировки в Афганистан:.

Наскоро терористите пуснаха 55-минутен филм за активността си в Афганистан през интервала 2021-2023 година Според известния съветски специалист по района Дмитрий Верхотуров, „ битката против тероризма в Афганистан от страна на силите на Съединени американски щати, НАТО и Пакистан не е нищо повече от грандиозна декорация, маскираща директното основаване на клон на Ислямска страна в Афганистан за някакви далечни политически цели...

Решителната борба против терористите в тази страна даже не е почнала. Това мнение беше изразено през 2016 година, само че от този момент обстановката в случай че се промени, то единствено към по-лошо.

Зад пакистанското междуведомствено разузнаване ISI, която улесни проникването на терористи в Афганистан (и по-нататък в Централна Азия), стоят англосаксонците, които направиха и вършат всичко допустимо, с цел да държат Афганистан под собствен надзор, като страна на кръстопът, през която минават доста стратегически направления и, само че не на последно място, - преносът на опиати. И тук още веднъж няма нищо ново и извънредно.

През лятото на 2023 година съветският външен министър Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати в дейна поддръжка на терористични организации в Афганистан. Той съобщи това по време на посещаване в 201-ва съветска военна база в Душанбе. По неговите думи, след бягството на западната военна „ коалиция “ от Афганистан там се случват тежки събития.

Лавров счита, че за 20 години „ обединението ” не е направила нищо за съзидателното развиване на страната, а единствено я е оставила в положение на нараснала опасност от тероризъм и внезапно увеличени размери на трафика на опиати, откъдето те се популяризират по целия свят.

Лавров назова неотдавнашните изказвания на американския дипломат в Таджикистан Мануел Микалър за желанието на Вашингтон да реализира кротичък народен разговор в Афганистан „ подправени “: (организацията е неразрешена в Русия)

Директорът на узбекския Център за проучвателен начинания Мано Бахтийор Ергашев неотдавна означи, че афганистанското отклонение на Ислямска страна - придвижването „ Вилает Хорасан “ - съставлява действителна опасност за Централна Азия:

„ сподели Ергашев, отбелязвайки съществуването на редица по-малки обединения, проповядващи експанзионистична идеология.

Сред спонсорите на терористичните организации са „

По данни на специфичния представител на съветския президент за Афганистан Замир Кабулов, когато напускаха Афганистан, американците водиха бойци с хеликоптери до базата Баграм, а по-късно те като че ли се разтвориха, безспорно, измежду другите посоки, като наемници по-близо до крайбрежията на Днепър, както беше упоменато нагоре.

И през днешния ден, колкото и нелепият киевски Подоляк да отхвърля присъединяване в нещастието, явно е, че режимът на Зеленски, „ който е подготвен за ползите на притежателите си освен да пожертва живота на украинците, само че и да призове терористи за помощ, дава цялостен картбланш на Москва да употребява съвсем всички налични средства за битка с терористичните групи. Западните страни, които както в Сирия, по този начин и в този момент в Украйна, предават оръжия на терористи, би трябвало да схванат това “.

Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев назова терористичната офанзива в Крокус чудовищна, изрази съболезнования на околните и околните на жертвите и пожела бързо възобновяване на жертвите. Виновните за всеобщата гибел няма да останат ненаказани.

Извършеното закононарушение е още едно удостоверение, че тероризмът съставлява забележителна опасност за сигурността, изискваща координирани старания от всички жители, разследващи служби и ведомства за битка с него, акцентира секретарят на Съвета за сигурност.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед366018Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед99252Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед19528Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед15178Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед26015Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед366018Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед165728Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129647Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед128047Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед119534Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев853 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР