Терористичната организация "Ислямска държава" разпространи аудиозапис на своя лидер Абу

...
Терористичната организация "Ислямска държава" разпространи аудиозапис на своя лидер Абу
Коментари Харесай

Ислямска държава пусна нов запис на Абу Бакр ал Багдади

Терористичната организация "Ислямска страна " популяризира аудиозапис на своя водач Абу Бакр ал Багдади, съобщи Ройтерс.

Не излиза наяве по кое време е бил изработен този запис.

Продължителността му е 46 минути. Неговото разпространение става чрез новинарската организация "Ал Фуркан ", която е обвързвана с джихадистката група. Тя популяризира нормално аудио и видеозаписите на ИД.

Записът бе публикуван в миг, в който нарастват спекулациите за ориста на Ал Багдади, откакто ИД изгуби множеството от териториите, които контролираше в Ирак и Сирия.

В аудиозаписа Ал Багдади загатва севернокорейските закани против Япония и Съединени американски щати. По-голямата част от записа обаче е отдадена на посланията, съдържащи се в религиозните проби.

В аудиопосланито водачът на ИД приканва джихадистите да устояват пред своите врагове, съобщи Франс прес.

"Лидерите на ИД и нейните бойци си дадоха сметка, че с цел да завоюват божията благосклонност и успеха, те би трябвало да проявят самообладание и да се съпротивляват на неверниците, без значение от техните съюзи ", споделя водачът на ИД.

Последният аудиозапис на Ал Багдади бе оповестен при започване на ноември 2016 година, две седмици преди началото на борбата за отвоюване на иракския град Мосул. В него Ал Багдади прикани почитателите на ИД да се борят против неверниците и да пролеят реки от неверническа кръв, напомня Ройтерс.

По-рано тази година съветското министерство на защитата сподели, че може би е умъртвило Ал Багдади при въздушен удар, нанесен по място, на което се били събрали висши командири на ИД в покрайнините на Ракка.

Но Вашингтон сподели, че не може да удостовери информацията за гибелта на Ал Багдади, а иракски публични представители посрещнаха съветското изказване със песимизъм.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР