Терористичната групировка Ислямска държава, чрез съобщение в Интернет, пое отговорност

...
Терористичната групировка Ислямска държава, чрез съобщение в Интернет, пое отговорност
Коментари Харесай

Ислямска държава пое отговорност за нападението в Страсбург

Терористичната формация " Ислямска страна ", посредством известие в Интернет, пое отговорност за нападението на коледния пазар в Страсбург, при което починаха трима души, а 12 бяха ранени. Нападателят - Шериф Шекат, нощес беше убит от френската полиция.

29-годишният Шериф Шекат беше погубен в престрелка в полицията 48 часа откакто откри безразборна пукотевица на коледния пазар в Страсбург. Предполага се, че по-късно той се е укривал в склад единствено на няколко километра от базара. Бил е разпознат на улицата от локална жителка, която е подала сигнал до полицията.

Кристоф Кастане, министър на вътрешните работи на Франция: Около 20.00 часа локално време, спецекип от трима служители на реда, виждат мъж, който се движи по улици в региона. Той дава отговор на описанието на търсения. Полицаите вършат опит да го спрат, той се обръща и стреля. Те отвръщат на огъня и по този начин нападателят е обезвреден.

До момента няма данни Шекат да е имал съучастници. По случая към този момент са арестувани петима души, измежду тях родителите му и двама от братята му. Жителите на Страсбург в този момент са по-спокойни.
Пиер Плас, гражданин на Страсбург: Всички са много удовлетворени, че килърът е убит. Мисля, че в този момент животът в Страсбург може да продължи в естествения си темп.
Големият проблем с радикализацията във Франция обаче остава. За Шекат, който е с 27 присъди и е бил прочут на полицията, се знае, че е напуснал учебно заведение 16-годишен и се е радикализирал в пандиза. Според френски медии френските затвори са едно от местата, където се прави всеобща радикализация на младежи и този проблем не стопира да се задълбочава.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР