Терористичната джихадистка групировка Ислямска държава“ е подготвяла терористични действия и

...
Терористичната джихадистка групировка Ислямска държава“ е подготвяла терористични действия и
Коментари Харесай

„Ислямска държава“ готвела атентат и на Западните Балкани

Терористичната джихадистка формация „ Ислямска страна “ е подготвяла терористични дейности и в други европейски страни след атентатите през есента на 2015 година в Париж и напролет на 2016 година в Брюксел. Това заяви RTL.

По данни на медията в хода на взаимно следствие, водено от ноември 2016 година от спецслужбите на редица европейски страни, било открито, че терористичната формация възнамерявала терористични дейности на територии „ от Португалия до Западните Балкани “. Не излиза наяве коя от страните на Западните Балкани е щяла да стане цел на джихадистите.

По информация на RTL следствието открило още трима белгийски жители, които са обвинени в подготовката на атентатите в Париж и Брюксел. Единият от тях – 30-годишният гражданин на Брюксел Какир Ш. бил разпитван, само че оставен на независимост. Вторият - Мохамед Салахедин Л., 39-годишен и живеещ в брюкселския квартал Мьоленбек, е търсен от службите. Третият обвинен е 29-годишният Сами Джиду, който е умрял в Сирия, до момента в който се сражавал на страната на джихадистите.

При атентата на 13 ноември 2015 година в Париж, три джихадистки групи направиха координирани атентати, вследствие на които починаха 130 души. На 22 март 2016 година две детонации раздрусаха брюкселското летище. Малко по-късно трета детонация имаше в метростанция „ Малбек “. Терористичните актове в Брюксел покосиха 32 души. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР