Терористичната атака на Кримския мост е организирана от украинските специални

...
Терористичната атака на Кримския мост е организирана от украинските специални
Коментари Харесай

Русия подозира и българско участие в атаката срещу Кримския мост

Терористичната офанзива на Кримския мост е проведена от украинските специфични служби.  Руските управляващи нямат подозрение, че случаят с Кримския мост е терористична офанзива против сериозна гражданска инфраструктура.

" Авторите, изпълнителите, клиентите са специфичните служби на Украйна ", сподели президентът на среща с ръководителя на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин. Той също по този начин назова случая терористичен акт.

Според Путин, съветските управляващи нямат подозрение, че случаят с Кримския мост е терористична офанзива против сериозна гражданска инфраструктура, сподели той.
 Путин подреди на ФСБ да охранява Кримския мост
Путин подреди на ФСБ да охранява Кримския мост

Освен това силовата работа поема стратегически енергийни трасета

Бастрикин удостовери това, като добави, че жители на Русия и непознати страни са помогнали на украинските специфични служби в подготовката на офанзивата. Спомената бе и България. 

" Следственият комитет на Русия откри маршрута на взривения камион на Кримския мост - това е България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край. ", сподели той. 

Във връзка с изключителното състояние ръководителят на Следствения комитет сподели още: " Дадени са съответните инструкции за осъществяване на оперативно-издирвателни действия на органите на ФСБ, Министерството на вътрешните работи на Русия ". По детонацията на Кримския мост е формирано наказателно дело по член " Тероризъм ".

Припомняме, че ден по-рано Путин подписа декрет, с който трансферира защитата на Кримския мост на Федералната работа за сигурност (ФСБ). 

" Да се разпореди на Федералната работа за сигурност на Руската федерация пълномощието да провежда и координира ограниченията за отбрана на транспортния преход през Керченския пролив, енергийния мост на електропреносната мрежа Руска федерация-Кримски полуостров и основния газопровод Краснодарски край-Крим по време на употребата им ", се споделя в документа, оповестен на уеб страницата на Кремъл.

Според обществени данни преди този момент огромна съветска извънведомствена организация за сигурност е осигурявала защитата на моста.

се взриви при прекосяване през моста, като при гърмежа са починали трима души и породи пожар в преминаващ в съседство товарен трен с цистерни с петрони артикули. В резултат на детонацията се сринаха две секции от едното пътно платно, само че другото платно, както и железопътното трасе не са потърпевши.

Ръководителят на района също по този начин добави, че фериботът " Керч-2 " ще стартира работа след два часа, за товарния превоз се предлага да го употребява него вместо Кримския мост. По-рано Аксьонов заяви, че до края на деня се възнамерява да се пусне и железопътното придвижване по моста.
 Захарова реагира против изявление на естонския външен министър за взривяването на Кримския мост
Захарова реагира против изявление на естонския външен министър за взривяването на Кримския мост

Тя прави прилика с диверсията против Северен поток

Полицията е открила, че камионът, за който се предплага, че е провокирал гърмежа е благосъстоятелност на Самир Юсубов, който обаче твърди, че не го е управлявал сега на гърмежа. Камионът единствено се водел на негово име, само че с него работил чичо му, а самият Юсубов сега е отвън Русия.

В дома на околните му, който се намира някъде в Краснодарския край в Южна Русия се прави обиск. Юсубов разгласи пред канала в " Телеграм " Baza, че няма нищо общо с гърмежа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР