Терминът крематомания се отнася до манията за правене на пари.

...
Терминът крематомания се отнася до манията за правене на пари.
Коментари Харесай

Какво e крематомания и как да се справим с нея?

Терминът " крематомания " се отнася до манията за правене на пари. Въпреки че е правилно, че парите са ни нужни за доста области на живота, това положение носи със себе си последици на самостоятелно и обществено равнище. И това е, че индивидът, който страда от него, нормално ще направи безусловно всичко, с цел да усили благосъстоянието си. Няма нищо срещу да се откаже от фамилията, приятелите, достолепието си и други полезности, в случай че това значи да печели повече пари. 

Манията за правене на пари допуска, че за индивида светът се свежда до несъразмерна угриженост към тематиката за парите. Когато проучва обстановка, с цел да вземе обещано решение, той губи от взор всички други фактори, като се концентрира единствено върху парите. 
Разговорите с подобен човек са еднотипни – по какъв начин се печелят пари, по какъв начин се ръководят финанси и така нататък Понякога той може да се пристрасти към работата, защото изпитва задоволство от знанието, че това му разрешава да усили капитала си.

Когато манията за пари стартира да визира други области от живота, като семейство, сантиментални връзки, работа или другарства, би трябвало да се вземат съществени ограничения.

Някои рекомендации за справяне с този проблем са разказани в детайли по-долу:

    1. Идентифициране на аргументи и следствия

Човек, който е доста завързан към парите, може през огромна част от живота си да е нямал средства и да е живял в ограничения, тъй че той да се пробва да не се връща към тези условия.

В този случай обаче е значимо обаче да се види дали в последна сметка има действителна смяна в метода на живот. Манията за правене на пари върви ръка за ръка с това те да се пестят оптимално. Следователно макар съществуването на средства, те да не бъдат употребявани за възстановяване на битието. Тогава би трябвало да се работи в тази тенденция.

    2. Поставяне под въпрос на ролята или функционалността на парите

„ За какво са ми парите? “, „ Какво ми разрешават да получа? “ Тоест, започнете смяната, като се запитате какъв е краят на благосъстоянието. Получаване на самопризнание? Привличане на вниманието? Власт? Връзки?

Може би мозъкът е затънал в твърдата концепция, че парите са единственият метод да постигнете задачите си и че няма други вероятни други възможности. Във връзка с това, човек, който се стреми да си угоди посредством пари, по-често би трябвало да се концентрира върху работа по обществените си умения.

    3. Терапия

Терапията може да бъде от огромна изгода. Например, посредством когнитивна терапия е допустимо да се дефинират неразумни вярвания и да се провокират мисли, които включват оценяване на други аспекти.

Когато приказваме за мании, е належащо да премахнем този проблем на по-високо ниво. Манията за завършеното тяло, здравословната храна, извършването на покупки, най-новият мобилен телефон и като цяло парите се предизвикват от обществото.

Както на равнище медии и обществени мрежи, по този начин и в връзката с хората, непрестанно се загатва фактът, че човек има потребност от пари. Без подозрение това оказва въздействие върху общото здраве, изключително психическото. Освен това тези хора „ мерят “ другите въз основа на тяхната покупателна дарба.

Следователно те не са в положение в действителност да се свържат с тях, което води до утежняването на качеството на междуличностните връзки.

Още от създателя:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР