Териториалните планове за справедлив преход осигуряват основата, за да бъде

...
Териториалните планове за справедлив преход осигуряват основата, за да бъде
Коментари Харесай

Красимир Ненов: Плановете за справедлив преход осигуряват основата за солидарност в енергийната трансформация

Териториалните проекти за обективен преход обезпечават основата, с цел да бъде наличен за хората в засегнатите райони един значим инструмент за взаимност - Фондът за обективен преход. Това разяснява заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов пред участниците в 17-та годишната среща на бизнеса с държавното управление, проведена от в. „ Капитал ". Г-н Ненов напомни, че на никое място в документите няма административни ограничавания за работата на въглищните централи и мините.

Предизвикателство пред държавното управление е да се запази целостта на комплекса „ Марица изток ", тъй че уменията на хората и инфраструктурата да се употребяват най-пълноценно, стана ясно още от думите на зам.-министър Ненов. От тази позиция е почнала работа по създаването на проект за ръководство на комплекса, който следва да разпознава новата цялостна визия за развиването му, както и свързаната с това нужда от основаване на качествени работни места.

Около 1 милиарда евро годишно са нужните вложения за енергийна промяна. Създаването на подобаваща рамка, която да даде сигурност на вложителите, е основно изискване за триумф на целия развой, сподели още зам.-министър Ненов.

След внасянето на плановете на Териториални проекти за обективен преход в Европейска комисия, българската страна чака мненията на комисията по тях. Процесът на договаряния би трябвало да завърши до края на годината.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР