Териториалните планове са изпратени към Европейската комисия (ЕК). Това е

...
Териториалните планове са изпратени към Европейската комисия (ЕК). Това е
Коментари Харесай

Енергийният министър: Териториалните планове са изпратени. Добри или лоши, трябваше да ги предадем

„ Териториалните проекти са изпратени към Европейската комисия (ЕК). Това е единствено началото на договарянията с Брюксел, а не предопределя решенията “, сподели пред публицисти министърът на енергетиката Румен Радев след среща с управленията на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ и на „ Мини Марица изток “, която се организира в постройка на ТЕЦ-а. Близо четири часа продължи диалогът. Покана за среща беше отправена и към представителите на синдикалните организации, само че те отхвърлиха. Синдикалистите настояха министърът да отиде при тях на местата, на които е блокирано придвижването.

Основният акцент в срещата е бил е „ да сме уверени, че всички дейности, които се подхващат и това, което се прави и се възнамерява като стъпки отсега нататък, неизбежно да подсигурява и да обезпечи първо сигурността на електроенергийната система и на електроенергийното произвеждане за страната. Това е значимо да се чуе и да се схваща от всеки като консуматор “, сподели още Радев. Той акцентира, че са подхванати всички дейности, които би трябвало да бъдат осъществени като подготовка „ за зимния интервал “.

Според него не би трябвало да се основава напрежение в обществото ни за конфигуриране на една група хора против друга. Всички хора, които са излезли на митинги, било то на автомагистрала „ Тракия “ и на прохода „ Хаинбоаз “, или на други места, сигурно не заплашват действието на системата сега. Това са хора, които правилно са си създали действия, с цел да изразят митинга си законно. И това, че са на открито не компрометира осъществяването на техните задания, уточни още министърът. 

„ Загрижеността за работните места и за комплекса ни е споделена, и е на всеки от нас “, съобщи енергийният министър по време на среща с протестиращите енергетици и миньори, затворили автомагистрала „ Тракия “. Той акцентира, че „ не са на разнообразни страни “. „ Ако желаеме да имаме триумф в това, което вършим, би трябвало да имаме поддръжката на всички, а освен нашата вътрешна “, сподели Радев.

“Тези планове, положителни или неприятни, трябваше да ги предадем. Това е дълъг развой по одобряване и връзката с Европейската комисия “, добави той. Радев прикани да не се бъркат териториалните проекти с планиране. „ За да станат хубави планове първо би трябвало да има свестни мениджъри и бизнесмени, които да ги измислят и тези, които да ги напишат и защитят “, акцентира енергийният министър. Той напомни, че " първият период, който беше за предаване на проектите, беше още на 30 юни. След това срокът, който ни дадоха, беше август. Най-последният беше 30 септември. Уточнението беше, че ще се договаря по този вид ", изясни Радев.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg