Терените, подходящи за временно разполагане на палатки, кемпери или каравани,

...
Терените, подходящи за временно разполагане на палатки, кемпери или каравани,
Коментари Харесай

Търсят частни терени по Южното Черноморие за включването им в карта за свободно къмпингуване

Терените, подобаващи за краткотрайно разполагане на палатки, кемпери или каравани, може да са горски или аграрни. Те не се категоризират като къмпинги по смисъла на Закона за туризма, само че подлежат на регулация по отношение на слагането на обекти в тях.

От пресцентъра на Областна администрация - Бургас показаха, че предлаганите парцели би трябвало да са отвън територията на морските плажове, пясъчните дюни и към този момент категоризираните къмпинги, а предпазени местности и естествени забележителности не могат да бъдат предлагани.

Собствениците на подобен тип терени могат да заявят интерес до Областна администрация-Бургас за включването на земите в профилираната карта с места за свободно къмпингуване. Изпратените оферти ще бъдат обширно изследвани от Министерство на регионалното развитие във връзка с пожарна сигурност, риск от бедствия и биха могли да се отразят в формален указател.

Миналата година беше оповестена самодейността за карта, която демонстрира свободните места за разполагане на кемпери и палатки, както и каравани, които могат да бъдат наети на къмпинги по българското Черноморие. Целта е хората елементарно и бързо да се ориентират къде могат да провеждат своята мечтана почивка измежду природата, а в бъдеще ще бъде уголемен, включвайки и други елементи на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР