Терапията Герсон е метод на лечение чрез диета. Тя се

...
Терапията Герсон е метод на лечение чрез диета. Тя се
Коментари Харесай

Супа, която подобрява здравето и почиства организма

Терапията Герсон е способ на лекуване посредством диета. Тя се основава на рецептата за Хипократовата чорба, която датира отпреди 2500 години.

Известна е с това, че оказва помощ за попречване и лекуване на доста болести, със специфичен акцент върху раковите болести.

Най-голяма стойност се приписва на способността й да укрепва имунитета, да детоксикира и да усъвършенства здравето на бъбреците.

В началото на предишния век е разпространявана от немския доктор доктор. Макс Герсон, включвайки я в специфична стратегия, която беше показана на обществеността през 1932 година под името лечението Герсон.

Терапията Герсон е способ на лекуване, който се основава на специфична диета и постоянно пречистване на организма.

През 20-те години на предишния век доктор Макс Герсон стартира да създава тази терапия за да понижи и управлява личните си тежки мигренозни главоболия. Съвсем инцидентно той открива, че подобаващи количества хранителни субстанции в композиция със засилена детоксикация дейно лекуват туберкулозата на кожата.

Хипократовата чорба е един от основните фактори за успеваемостта на лечението Герсон.

Освен потреблението на тази чорба, неговият способ на лекуване включва и пиянство на сокове от моркови, ябълка и портокал, както и сокове, приготвени от зеле и други зеленчуци.

В допълнение към специфична диета по време на лечението се прави всекидневно разчистване на тялото с клизма от кафе.

Според изказванията на основателя на тази терапия, доктор Макс Герсон, само че и съгласно потвържденията на многочислени здравни специалисти, тази диета е в положение да ускори имунитета, да отстрани вредите, породени на клетките и да даде опция на тялото да се излекува изцяло.

Хипократова чорба

Като здравословно ядене тази чорба може да се употребява един път дневно. За медицински цели, несъмнено се предлагат две порции чорба дневно.

За да спестите време и старания, можете да приготвите супата в количества за два дни. Хипократовата чорба има най-силни изгоди, в случай че се съблюдават следните правила по време на приготвянето:

Супата би трябвало да се готви на слаб огън с допустимо минимум вода. Тенджерата, в която се готви, би трябвало да бъде покрита, с цел да се предотврати изпаряването на потребните съставки. Използването на алуминиеви принадлежности е неразрешено, а за хранене се предлагат сребърни принадлежности. Много подправки могат да отстраняват успеваемостта на супата, тъй че за овкусяване се предлагат единствено следните подправки в дребни количества: бахар, дафинов лист, кориандър, каперси, кимион, копър, индийско орехче, риган, розмарин, шафран, култивиран чай, киселец, чубрица, естрагон и мащерка. Лукът, чесънът и магданозът са разрешени в по-големи количества.

Съставки:

1 глава целина със междинен размер1 приблизително огромен корен от магданоз2 приблизително огромни глави лук2 дребни или един огромен празчесън по избор (може да се добави накрая)листа от магданоз600 г домати400 г картофи

Приготвяне:

Измийте зеленчуците, нарежете ги на филийки или кубчета, а може и да ги настържете. Сложете ги в огромна тенджера и прибавете вода, едвам покрие зеленчуците. Загрейте на котлона, до момента в който кипне и продължете да варите супата на слаб огън за час и половина до два, до момента в който зеленчуците омекнат.

В самия завършек на готвенето прибавете чесъна и разрешените подправки в по-малки количества. Пасирайте сварената чорба.

Консумирайте една порция от супата, а останалото количество оставете в ледник.

Ползи:

Почиства и детоксикира организма

Токсините, насъбрани в организма, са причина за доста проблеми: отмалялост, унесеност, главоболие, меланхолия, отичане на корема, запек. Освен това, те са идеална основа за развиване и бързо разпространяване на съществени болести: диабет, артрит, ревматизъм, сърдечно-съдови болести, пневмония, рак и доста други болести.

Зеленчуците, съдържащи се в супата способстват за мощна и цялостна детоксикация. Доматът съдържа ликопен, растителен пигмент от групата на каротеноидите, който със своите антиоксидантни свойства защищава черния дроб от увреждане, породено от свободните радикали.

Това способства за естественото действие на черния дроб и обмяната на веществата, както и за елиминирането на токсините от тялото. Сярата, присъстваща в доматите, чесъна, лука и праза, също оказва помощ за по-бърза и по-ефективна детоксикация. Магданозът е прочут от антични времена като средство за филтриране на токсините, насъбрани в организма.

Укрепва имунната система

Супата се подготвя от зеленчуци, които са богати на хранителни субстанции, нужни за съвършеното действие на имунната система.

Например, минералът селен подтиква работата на имунната система и той участва в огромни количества в лука. Имунните кафези с недостиг на селен претърпяват повече окисление, което се отразява отрицателно на тяхното развиване и размножаване.

Чесънът безспорно е един от най-силните съдружници на имунната система. Помага при лекуване на възпаления на гърлото, сливиците, ушите, угнетяване на херпес, намаление на кръвното налягане, при профилактика и лекуване на гъбични болести, ревматични проблеми, сърдечни и чернодробни болести и даже съществени болести като левкемия и тумори.

Картофите от дълго време са известни като добър другар на здравето, а последните проучвания изключително акцентират мощните им изгоди върху цялата имунна система.

Вижте още: Домашен лек за ставните болки

Предпазва от рак

Безброй пъти е доказано, че ракът може да бъде сполучливо предотвратен и разпространяването му да се забави посредством съответна и здравословна диета. Ако обърнете внимание на съставките на супата, ще разберете за какво тя е идеално ядене за поддържане на здравето и попречване на това съществено и постоянно заболяване на актуалното общество.

Друга специфичност на супата е огромното наличие на калий и безспорната липса на натрий и всякаква форма на сол.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР