Терапия със сърфактант, приложена от български лекарски екип, дава много

...
Терапия със сърфактант, приложена от български лекарски екип, дава много
Коментари Харесай

Бромхексинът действа срещу коронавируса, откри екип от български учени

Терапия със сърфактант, приложена от български лекарски екип, дава доста положителни резултати в лекуването на COVID-19. Това оповестиха в ефира на NOVA двама от екипа – доктор Василка Зарчева и доктор Чавдар Ботев. „ У нас животоспасяваща терапия със сърфактант се ползва отпреди 20 година, на над 15 000 деца е прибавен, които са оживели “, сподели доктор Зарчева.

Тя изясни, че COVID-19 визира белия дроб доста тежко и нарушава неговия синтез. Това е и повода част от болните да развият несъвместима с живота дихателна непълнота.

„ Независимо от апаратната вентилация тяхното положение не се възвръща. Това води до увреждане на други органи и системи ”, споделя Зарчева.

Д-р Ботев прибавя, че в еволюционно отношение този вирус се е приспособил към сърфактанта.

 Бромхексинът работи против ковид, откри екип от български учени

„ Сърфактантът по 3 индикатора унищожава ковид, който влиза в клетките – първите вируси умират, само че другите унищожават клетката “, разяснява доктор Ботев. Той посочи, че добре познати у нас препарати бромхексин и амброксол, както и витамин D, също сполучливо работят за разрушаването на обвивката на вируса.

Бромхексин се ползва за лекуване на кашлица, съпроводена със секрет. Медикаментът разгражда секрета и спомага за отхрачването. Лекарството се отпуска в аптеките по лекарско наставление.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР