Терапевтът предупреди за алармите на тялото, които не могат да

...
Терапевтът предупреди за алармите на тялото, които не могат да
Коментари Харесай

Седем признака на недостиг на витамини

Терапевтът предизвести за алармите на тялото, които не могат да бъдат подценени.

Типичен есенен проблем

Авитаминозата е заболяване, което може да се развие при всеки и когато и да е на годината. Според лекарите, обаче най-вече шансове да я опознаят по-добре се появяват напролет и есента. Всъщност през тези месеци, въпреки и нищожно (в множеството случаи), се трансформира диетата, навиците и така нататък

Хората ядат по-малко пресни зеленчуци и плодове, които са богати на витамини и потребни микроелементи, движат се по-малко и не вършат постоянни извършения.

Как да разберете, че имате дефицит на витамини?

Според терапевтите, съвсем всяка смяна в навиците, храненето и метода на живот може да докара до такова неприятно заболяване като дефицит на витамини. Най-често се демонстрира с липса на редица витамини, което се удостоверява от резултатите от биохимичен кръвен тест. Външните признаци на болестта са:

 

·         Хронична отмалялост. Човек може да развие унесеност, само че в това време през нощта постоянно се появява бодърствуване, отвращение да излиза навън, защото „ няма сили “. Често има предпочитание да мрънка на всички в близост.

·         Чести кожни обриви и алергични реакции. Лющене, зачервяване, акне и просто мощно отичане също могат да бъдат признак на недостиг на витамини. В този случай съпътстващ фактор е косопадът и загубата на естествения искра на косата. Липсата на витамини А, Е, С и цинк се отразява на положението на ноктите - те стават чупливи, по тях се образуват туберкули и бели петна.

·         Стомашни проблеми. Гастритът е една от най-честите форми на недостиг на витамини. И най-неприятното, може би, е разстройството на храносмилателната система.

·         Чести настинки. Тялото просто няма задоволително сили за битка със сезонните вируси. Така че, откакто за следващ път почувствате, че носът не диша и ушите не чуват, не забравяйте да си уговорите среща с доктор и да го попитате какви витаминни комплекси би трябвало да се пият, тъй че вашите срещи да се случват доста по-рядко.

·         Венците, които постоянно кървят при миене на зъбите. По предписание този признак се появява при липса на витамин С.

·         Мускулна уязвимост, съпроводена от ненадейно отичане на ставите. Понякога има и неприятни чувства като „ не усещате краката си “, изтръпване във върховете на пръстите или даже конвулсии.

·         Намалено либидо. Това не е на -очевидният, само че в това време един от най-неприятните признаци на недостиг на витамини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР