Тепърва трябва да изградим инфраструктура, за да можем да разположим

...
Тепърва трябва да изградим инфраструктура, за да можем да разположим
Коментари Харесай

Анализатор: Помощта за Украина не е филантропия, а инвестиция в жизнени интереси на страната

Тепърва би трябвало да изградим инфраструктура, с цел да можем да разположим 5000 души, в случай че се наложи. Това е нещо, което ще се случи в границите на няколко години, сега България няма потенциал ”. Това съобщи в ефира на Нова телевизия анализаторът Петър Карабоев, който разяснява срещата на върха във Вилнюс, завършила през вчерашния ден.

След изказване на министър председателят Николай Денков стана ясно, че НАТО планува многонационалната бойна група на наша територия да бъде засилена до равнище бригада.

„ Това е желание и декларация за това по какъв начин ще наподобява архитектурата в тази част на Европа съгласно НАТО в идващите години ”, уточни Карабоев.

„ Преди всичко, всяко от решенията, които бяха взети във Вилнюс, са решения, зад които стои и България ", сподели още той.

„ Какво сподели НАТО? Каза преди всичко Руската федерация, изтъквам, е най-значителната и директна опасност за сигурността на Алианса, за мира и стабилността в Евроатлантическия район. Т.е. помощта за Украина не е филантропия, а инвестиция в витални ползи на страната ", изясни журналистът.

" Второ, една от точките споделя, не признаваме и в никакъв случай няма да признаем противозаконните и нелегитимни анексии от Русия, в това число Крим. Тоест, в случай че някой си намерения, или някой общественик в някои от страните-членки, се изкуши да принуждава Украина да отстъпи територии в името на мира, има декларация на НАТО, която е годна в това число от българска страна ", добави още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР