Теодор Ковачев сигнализира Plovdiv-online за скандални, според него, практики на

...
Теодор Ковачев сигнализира Plovdiv-online за скандални, според него, практики на
Коментари Харесай

Скандално сметище в с. Йоаким Груево

Теодор Ковачев алармира Plovdiv-online за скандални, съгласно него, практики на Община Стамболийски, които употребяват верижен екскаватор за изхвърляне на боклуци от нерегламентирано бунище в река Въча.

Това се трансформира в сериозен екологичен проблем, написа господин Ковачев.

Сметището се намира в с. Йоаким Груево наоколо до река Въча, която е в предпазена зона по директивата за местообитания и провокира остра реакция от страна на популацията.

От своя страна от администрацията на Община Стамболийски не подхваща никакви дейности за разчистване на това бунище, вместо това избират да избутат тонове отпадъците в коритото на реката и да го,,загробят “. Сметището беше с величина от към 30 декара, прибавя Ковачев.

Очаквам от общинска администрация неотложно да подхващат ограничения за разчистване на нечистите територии и възобновяване на екосистемата. Призовавам за осъществяване на проучвания върху качеството на почвата и водата, като се вземат проби за разбор, споделя Теодор Ковачев.

Той пуска сигнали до Министерството на околната среда и водите, до Регионална инспекция за опазване на околната среда, Прокуратура и Басейнова дирекция.

Жителите на община Стамболийски сме загрижени за вероятните последици върху земеделските земи в Горнотракийската равнина, както и върху дивата фауна и флора в района. Искаме отговори от общината, за това по какъв начин са разрешили тези практики и по какъв начин ще се откри отговор за този екологичен скандал, споделя Ковачев.

Преди два дни пламтя друго бунище в с. Триводици, като обгази стотици хора, припомня Ковачев и упорства за санкции срещу кмета на Община Стамболийски за заличаване на съставените елементи на околната среда.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР