Тенорът Камен Чанев получи наградата на Бургаските музикални празници Емил

...
Тенорът Камен Чанев получи наградата на Бургаските музикални празници Емил
Коментари Харесай

Тенорът Камен Чанев получи наградата на Бургаските музикални празници Емил Чакъров 2018

Тенорът Камен Чанев получи премията на Бургаските музикални празници " Емил Чакъров " тази година. Награждаването беше на 28 август на сцената на Летния спектакъл в Бургас, минути преди началото на спектакъла на операта " Турандот " от Джакомо Пучини, в който Чанев трябваше да извърши ролята на Калаф. За страдание, неразположение в последния миг остави артиста в публиката, а на сцената се качи неговият сътрудник от Варненската опера Валерий Георгиев.

Камен Чанев е един от най-забележителните български оперни артисти сега. Въпреки огромната си натовареност с участия по влиятелните международни подиуми обаче, той постоянно намира време да се връща вкъщи и да взе участие в спектакли на родните оперни театри. Почти всяко лято пее и в Бургас по време на Музикалните празници " Емил Чакъров ".

Трогнат от вниманието, тенорът означи, че тази премия е първата, която получава в България, след многото оценки, които има от чужбина.

" Камен Чанев е име, което заслужава възторженостите на нас като аудитория, само че и на цяла България. Самият факт, че той популяризира името й по всички международни подиуми - той е един от топтенорите сега - в действителност беше нещото, което наклони везните в негова изгода, още повече, че той е пял под диригентството на Емил Чакъров преди доста години. Така че той е индивидът, който най-вече заслужава премията за 2018 година на името на нашия най-именит диригент " - сподели в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " Димитър Маджаров от Община Бургас незабавно след награждаването във вторник вечер.

Наградата " Емил Чакъров " е учредена от Община Бургас през 2011 година и се връчва за изключителни заслуги в региона на класическата музика. Нейни носители през годините са Минчо Минчев (цигулар и педагог), Румен Цонев (композитор), Александър Текелиев-младши (оперен режисьор), Найден Тодоров (диригент), Димитър Иванов (цигулар), Георги Спасов (флейтист), Димитър Момчилов (тромбонист и педагог).

Чуйте още детайлности в изявлението с Димитър Маджаров в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР