tenniskafe.comСнимка: Булфото, архивЦветана Пиронкова – Ализе Корне 6-4 6-7(5) 6-3Цветана

...
tenniskafe.comСнимка: Булфото, архивЦветана Пиронкова – Ализе Корне 6-4 6-7(5) 6-3Цветана
Коментари Харесай

Страхотна Цвети Пиронкова с нова победа. Ще дебютира на 1/4-финал на US Open срещу Серина

tenniskafe.com

Снимка: Булфото, списък

Цветана Пиронкова – Ализе Корне 6-4 6-7(5) 6-3

Цветана Пиронкова се класира на своя първи четвъртфинал на US Open – и то след тригодишна пауза от професионалния тур. Бившата първа ракета на България и Ализе Корне изиграха свръхестествен мач на „ Луис Армстронг “, който тества и физическите, и психическите благоприятни условия на двете до краен лимит. В последна сметка, въпреки да пропусна мачбол във втория сет, българката надделя след 6-4 6-7(5) 6-3.

Бившата №31 навакса пробиви пасив и в трите елементи, завоюва психическата борба и ще се изправи пред най-голямото си предизвикателство досега. Тя ще срещне Серина Уилямс за трети път в своята кариера. И в двата случая досега 38-годишната американка не ѝ е давала нито сет. През 2014 година Уилямс надви на 1/16-финалите на China Open с 6-2 6-3, а година по-късно преодоля българката в същия стадий на Western & Southern Open – 7-5 6-3.

Днес Пиронкова за следващ път игра страховит тенис. Показа разнообразието в играта си, възползва се оптимално от мощното си оръжие – бекхенда, а в даден стадий стартира да се забавлява и да играе с лекост. В основните моменти сподели психическа резистентност. Всичко това ѝ донесе четвърти четвъртфинал на „ мейджър “ в нейната кариера – след два на Уимбълдън и един на Ролан Гарос.

Миналия кръг Пиронкова   с 6-4 6-1. В първата фаза някогашната полуфиналистка от Уимбълдън отстрани Людмила Самсонова, а след това сервира най-голямата изненада. Българката   след 7-5 6-3 и още тогава даде поръчка за нещо огромно.

Бившата ни първа ракета и Корне се бяха срещали три пъти в публични срещи до този миг. На шампионата с награден фонд 100 хиляди $ в Бордо през 2007 Пиронкова надви, а година по-късно надигра съперничката на твърдите кортове в Щутгарт. Единственият триумф на французойката против някогашната полуфиналистка от Уимбълдън дойде през 2011, когато я победи в три сета в Индиън Уелс.



 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР