Тенисът е много тежък спорт от физическа, както и психологическа

...
Тенисът е много тежък спорт от физическа, както и психологическа
Коментари Харесай

Неприятно: Сърдечна аритмия вади елитна състезателка от корта за няколко седмици

Тенисът е доста тежък спорт от физическа, както и психическа позиция. Тези условия постоянно могат да доведат до съществени здравословни проблеми при професионалните тенисисти. Елена-Габриела Русе пък трябваше да изпита тъкмо негативите от тежките натоварвания на корта и сама заяви, че страда от сърдечна аритмия и не счита да рискува спомагателни затруднения, продължавайки с участията си в WTA Тура, а ето и цялостното изказване на румънката по тематиката:

В началото на годината страдах от пневмония, а след това се заразих с ковид и това продължи през целия месец феврурари, като ми се наложи да играя на антибиотици в Дубай. Аз не желаех да се предавам и направих всичко допустимо, с цел да се възстановя и да играя на шампионатите в Съединени американски щати. Там стартирах постепенно и усещах последствията от боледуването, откакто приключвах даден мач. Започнах да се усещам по-добре в Маями, въпреки че ми беше мъчно да изиграя повече от два поредни дуела.

В Чарлстън обаче се усещах мудна, лишена от сила и изпитвах компликации да се арестувам в дългите разигравания. Оказа се, че имам сърдечна аритмия и тялото ми има потребност от известна отмора, до момента в който се възвърне изцяло за сходно физическо натоварване. Това значи, че трябваше да взема доста сложното решение да се отдръпва от Billie Jean King Cup, като не считам да се състезавам през идващите няколко седмици. С неспокойствие чакам да се завърна по-силна от всеки път. Ще се забележим скоро!

Oh no Gabriela Ruse has an inflammation of the heart. Get well soon Gabriela. ❤️
— LaWanda (@lawanda50)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР