Тенисът е един от най-джентълменските спортове и рядко можем да

...
Тенисът е един от най-джентълменските спортове и рядко можем да
Коментари Харесай

Скандал в тениса - Циципас и Кирьос си размениха обиди

Тенисът е един от най-джентълменските спортове и рядко можем да забележим директни борби сред играчите, само че Ник Кирьос и Стефанос Циципас трансфораха миналогодишния си конфликт на Уимбълдън в истински боксов конфликт. Искрата беше запалена още на корта, където австралиецът влезе напълно в главата на противника си и правеше всичко допустимо да го разсее с държанието си, а нервите на гърка се пропукаха и справедливо успеха отиде в сметката на по-нискоранкирания тенисист.

Впоследствие обидите сред двамата заваляха на последвалите им прескоференции, откакто Циципас разгласи по какъв начин канберецът е гамен, чиято зла страна би могла да нарани и най-близките му хора, до момента в който Кирьос разказа противника си като отстъпчив и разкри, че никой в ATP Тура не го харесва. Oттогава към този момент мина над половин година и самият Стефанос разкри, че е податлив да даде втори късмет на международния номер 20, само че трансферира цялата виновност върху него за разрива им в връзките: 

" Не съм направил нищо неправилно. Вината е напълно негова. Просто се пробвах да се състезавам, до момента в който той беше заел ролята на смешник и правеше всичко допустимо да основава проблеми на корта, а не да играе тенис. Той се разсънва всеки ден като изцяло друг човек " - споделя финалистът от Аустрелиън Оупън. 

Изглежда обаче двамата няма да бъдат изключително близки в скоро време, тъй като Кирьос очевидно не е останал удовлетворен от думите на гърка и му отвърна по следния метод: " Това беше мач, в който той удари човек от публиката, изстреля топка отвън рамките на корта и получи още един урок пред следващ цялостен стадион " - отвърна раздразненият първенец от Вашингтон.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР