Тенденциите в съвременната автомобилна индустрия са очевидни. По отношение на

...
Тенденциите в съвременната автомобилна индустрия са очевидни. По отношение на
Коментари Харесай

За всекиго по нещо – моделите с традиционни каросерии също ще имат подобаващо присъствие на Автосалон София 2022

Тенденциите в актуалната автомобилна промишленост са явни. По отношение на задвижването стремежът към хибридизация и електрификация става все по-ясно изразен, а при каросериите - SUV и кросоувър моделите непрестанно усилват пазарния си дял, до момента в който някои от класическите автомобилни форми стават все по-голяма необичайност.

Това обаче напълно не значи, че обичайните категории такива, каквито ги познаваме, са на изгубване. Вярно е, че да вземем за пример седаните напоследък остават приоритет главно за висшия и първокласния клас, най-малко по този начин наподобяват нещата на Стария континент. За сметка на това моделите с каросерии вид хечбек и комби към момента имат сериозен % последователи и клиенти, заради което не е чудно, че тези автомобилни „ породи ” ще бъдат уместно застъпени и измежду експонатите на автомобилното ревю в София, което отваря порти на 3 юни.

Opel да вземем за пример ще покаже за първи път пред родната аудитория дълго чаканото ново издание на своя извънредно известен автомобил от компактния клас – Astrа. Моделът се отличава с революционно нов дизайн, има едни от най-модерните като технология светлини в своя сегмент от пазара и за пръв път в историята си, с изключение на с бензинови и дизелови мотори, е разполагаем и с plug-in хибридно задвижване.

Peugeot от своя страна ще могат да се похвалят с третото издание на компактния хечбек 308, който апропо употребява същата софтуерна платформа на концерна Stellantis, на която се базира и новата Astra на Opel. Френският модел също може да се похвали с богата и разнообразна гама от бензинови и plug-in хибридни задвижвания. За наслада на българските фенове на френския лъв моделът към момента предлага и версии с ефикасните си дизелови мотори. Но не за дълго – почти още година и половина ще продължи тяхното вграждане. Най-интересната оригиналност при Peugeot 308 обаче ще бъде премиерното показване пред българска аудитория на изключително известната комби версия на модела. Очаква се и премиерата на елегантния седан DS 9 - флагманът в гамата на елитната френска марка, който издига сигурността и комфорта на качествено ново равнище.

Звездата на щанда на Skoda ще бъде новата Fabia, която неотдавна беше определена за „ Кола на годината ” в България от журито на Прес Авто Клуб България. Типично за чешката марка, моделът предлага изключителна функционалност и оптимално съответствие сред цена и качества.

Мото-Пфое ще зарадва родната аудитория с премиера на главно актуализирания Ford Fiesta, който идва на пазара с освежена визия, осъвременена техника и по-ефективни задвижвания. Очаква се на автосалон София 2022 да бъде показан и фейслифтът на един от най-продаваните модели в международен мащаб – Ford Focus.

Няма да бъде забравена и още една забавна категория – тази на фамилните ванове. Тук наложително би трябвало да отбележим една от изключително забавните новости измежду експонатите на автомобилния салон в Интер Експо Център – Dacia Jogger, който наподобява съвременно, предлага куп хитри решения и хрумвания и изрично е най-достъпният 7-местен автомобил на пазара.

*Източник: Автосалон София 2022
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР