Tenda AC23 предлага функции, които не са често срещани при

...
Tenda AC23 предлага функции, които не са често срещани при
Коментари Харесай

Бърза връзка за дистанционна работа и учене: Tenda AC23


Tenda AC23 предлага функционалности, които не са постоянно срещани при рутерите от бюджетен клас
(снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

Едно цяло домакинство може да си обезпечи безпроблемна безжична интернет съгласуваност за работа, учене или занимания – посредством красиво изглеждащия рутер Tenda AC23 AC2100.

Изпитанията демонстрират, че рутерът може да „ закачи ” умерено цели 15 разнообразни устройства – по едно и също време! Нито едно от тях няма да покаже закъснение или раздробяване на връзката. Така да вземем за пример, потребителите могат да свържат няколко компютъра, един-два смарт-телевизора за стрийминг, няколко смарт телефона – и всичко това ще работи безпрепятствено, надеждно и безпроблемно.

Удобство от първия миг

Повечето домове в днешно време имат някаква интернет съгласуваност. Съответно имат и рутер за безжична мрежа у дома, най-често възложен от самия интернет снабдител. Преминаването от елементарния и към този момент стар рутер към по-мощния е безпределно лесна задача.

WAN портът на съществуващия домакински рутер се свързва с кабел към един от портовете на Tenda AC23 AC2100. В рамките на няколко секунди новият рутер самичък си „ взима ” всички мрежови настройки, нужни за по-нататъшната му работа. Самият кабел за свързване на двата рутера е включен в комплекта, с който идва Tenda AC23 AC2100.

Гарантиран трафик по персонално убеждение

Когато става дума за свързване на голям брой устройства към един рутер, не може да няма терзания кое от потребителските устройства ще „ глътне ” най-вече трафик и дали няма да попречи, в най-неподходящия миг, на някое значимо интернет приложение – да вземем за пример на видеоконферетна работна среща.

Много скъпа в това отношение е една софтуерна функционалност на Tenda AC23 AC2100: контролът на честотната лента. Това значи, че потребителят може да зададе максимума за входящи и изходящи данни за всяко от обвързваните устройства. Така може да се подсигурява по-висока честотна лента за устройствата, които фактически се нуждаят от безкомпромисна съгласуваност.

Подобни функционалности не са типични за ценовия клас, в който попада Tenda AC2100.

Интелигентно ориентиране

Също толкоз нетипична за бюджетния клас устройства е функционалността beamforming+. Това, което beamforming+ прави, е всъщност да излъчва ориентиран сигнал. Така, вместо да разпръсква интернет сигнал на всички места в близост, Tenda AC2011 „ схваща ” къде са устройствата-консуматори и насочва сигнала тъкмо към тях, с цел да им обезпечи допустимо най-силно покритие в вярната посока.

Функцията стартира да се появява неотдавна в новите модели на Tenda. Очевидно тя е подбудена от потребността от допустимо най-ефективно потребление на мощта на рутера за обслужване на информационните потребности на семействата. В този смисъл няма да е пресилено да се каже, че Tenda AC23 AC2100 е устройство с доста висока енергийна успеваемост.

Управление на времето

Наред с всичко Tenda AC2100 има и опция за наставнически надзор. Майки и татковци могат да ръководят онлайн-дейностите на децата, с цел да съобразят цифровите интензивности с потребността от здравословни офлайн занимания.

С тази функционалност потребителят може да дефинира времеви ограничавания за всяко устройство, обвързвано с рутера, и да блокира нездравословни или рискови уеб сайтове за всяка обвързвана джаджа. Това е много добра опция за родителите, които желаят децата им да са в сигурност онлайн.

Наличност и цена

Домашният рутер Tenda AC23 AC2100 е необятно наличен у нас от сътрудниците на дистрибутора Most Computers. Моделът се предлага на цени в диапазона 120-130 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция от 3 години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР