Темповете на инфлацията в различните страни се колебаят между 5%

...
Темповете на инфлацията в различните страни се колебаят между 5%
Коментари Харесай

Социална Европа – какво прави ЕП за облекчаване на инфлацията при работещите


Темповете на инфлацията в другите страни се двоумят сред 5% и 20%. Това се дължи, както на положението на личните стопански системи след пандемията, по този начин и на другите подходи на страните към повишаващите се цени. По данни на Евростат в България 1/4 от популацията живее под линията на бедността, като 70% от приходите си, хората дават за храна, сподели евродепутатът Атидже Алиева - Вели, като уточни ограничения за справяне с обедняването на европейците:

" От придобиването на умения и познания, през минималните работни заплати, тъй като в България са най-ниските, до дълготрайни тактики. Но на европейско равнище на този стадий не виждаме потребност от коренна смяна на посоката, т.е. ние надграждаме предходните оферти ". 

За интервала 2021-2027 година Европейският обществен фонд " Плюс " е планувал 101 милиарда и 200 милиона евро за увеличение на заетостта, повишение на квалификацията, за обучение и обществена протекция. България ще получи 4 милиарда лева до 2027 година по Европейския обществен фонд плюс.

Друг инструмент за подкрепяне на работещите небогати е директивата за минималните работни заплати. Атидже Алиева-Вели разяснява, че критериите, които са заложени са задоволително необятни, с цел да отговорят на упованията на всички държави-членки.

Въвеждането на дигитален европейски паспорт за обществена сигурност също ще улесни работещите. Чрез него ще се опрости преносимостта на социалноосигурителните права на мобилните служащи и ще се даде опция данните да бъдат проверявани в действително време.



Последвайте ни в: - -

Съдържанието е предоставено от, която се състои от 13 водещи медийни оператори в Европейския съюз. Материалът е продуциран от БНР и доближава до вас с помощта на партньорството с Dir.bg.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР