Температурите ще достигнат до 37°През нощта ще бъде ясно и

...
Температурите ще достигнат до 37°През нощта ще бъде ясно и
Коментари Харесай

Слънчево и топло в събота

Температурите ще доближат до 37°

През нощта ще бъде ясно и съвсем безшумно. Минималните температури ще бъдат сред 15° и 20°, в София – към 16°.

Утре в 9: 50 е есенното равноденствие и стартира астрономическата есен. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще бъде слънчево, след обяд в равнините – горещо. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър с южна съставния елемент. Дневните температури още ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 32° и 37°, в София – към 33°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 27°, на 2000 метра - към 20°.

В неделя над източната половина от страната ще се задържи слънчево и горещо с температури на места до 33°-35°. Над Западна България, под въздействие на идващ леден фронт, атмосферата ще се лабилизира. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици, а температурите ще се намалят с 4-5 градуса.

В понеделник в западната половина от страната вятърът ще е от изток-североизток, слаб до сдържан, в източната - от североизток, сдържан до мощен. Ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над южната половина от страната, само че съвсем без превалявания. Температурите и в Източна България ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 23° и 28°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР