Температурите днес трайно ще надвишат 20 градуса. Най-топло ще е

...
Температурите днес трайно ще надвишат 20 градуса. Най-топло ще е
Коментари Харесай

Климатологът Георги Рачев: Клаус вдига градусите, но на Разпети петък времето ще е дъждовно

Температурите през днешния ден трайно ще надвишат 20 градуса. Най-топло ще е в Северна България и виновникът по тази причина е Клаус. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия климатологът доцент Георги Рачев. Клаус е добре завършен антициклон, посочи той, написа " Флагман ".

„ Над Англия пък ще се извие циклонът Габи. В западната му външна страна обаче попада България и по тази причина ще се изнася топъл въздух. До четвъртък ще духа от юг и температурите ще са високи. Едно разстройване, което ще се образува над централното Средиземноморие, ще е причина за  малко по-смутното време на Разпети петък. Тогава ще вали на много места, само че основно в западната половина на България “, предвижда доцентът.
„ Температурите в София в събота ще паднат до 13 градуса. На изток е дребна вероятността да има превалявания “, добави той.
„ Когато обикаляте църквата, е добре да си носите чадър. На хората край морето това не им би трябвало. В неделя и понеделник времето ще е хубаво “, сподели още Георги Рачев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР