Темпът на развитие на хиперзвуковото оръжие в Китай е много

...
Темпът на развитие на хиперзвуковото оръжие в Китай е много
Коментари Харесай

Американски генерал: Китай действа най-бързо за разработка на хиперзвукови оръжия

Темпът на развиване на хиперзвуковото оръжие в Китай е доста по-висок, в сравнение с в Русия и Съединени американски щати. Това съобщи заместник-председателят на Комитета на началниците на щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Джон Хейтън, съобщи БГНЕС.

В същото време той призна, че Русия към този момент е направила оперативно разполагане на хиперзвуково оръжие. Съединените щати са наясно с това с помощта на руско-американския контракт за ограничения за по-нататъшно понижаване и ограничение на стратегическите настъпателни въоръжения, сподели Хейтън. В Русия този контракт най-често се назовава импровизирано START-3.
 Китай тества ново хиперзвуково галактическо оръжие Китай тества ново хиперзвуково галактическо оръжие
Китай реализира забележителен прогрес в региона на галактическите оръжия през август, когато скрито тества усъвършенствана хиперзвукова раке...

" Хиперзвуковата стратегия в Русия е обществена, тъй като съветските управляващи оповестиха разполагането на нови оръжия според новия контракт START. Между другото, това е още един добър мотив в интерес на съществуването на контракти за надзор на въоръженията ", сподели американският боен водач. Според него, Русия " е разположила четири [вида] хиперзвукови нуклеарни оръжия върху междуконтинентални балистични ракети ".

Генералът изрази убеденост, че Русия е почнала производството на хиперзвукови системи в отговор на на система за противоракетна защита (ПРО).

" Нашата система за противоракетна защита в този момент не е ориентирана против Русия или Китай, а към Северна Корея ", сподели той. " Въпреки това руснаците желаеха да разпрострат този капацитет, само че въобще не толкоз бързо, колкото това прави Китай. През последните пет години Съединените щати са провели девет теста на хиперзвукови оръжия, а Пекин е направил стотици ", означи Хейтън.

Още:
 Пентагонът с проекти за ускорение разполагането на хиперзвуково оръжие Пентагонът с проекти за ускорение разполагането на хиперзвуково оръжие
Съединените щати имат намерение да ускорят разполагането на хиперзвуково оръжие, съобщи Майкъл Уайт, който дава отговор за този тип въоръжение...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР