Темите за децата, националната идентичност, българското, винаги стават обект на

...
Темите за децата, националната идентичност, българското, винаги стават обект на
Коментари Харесай

Никола Тулечки: Казусът Школо - класическа дезинформационна кам...

" Темите за децата, националната еднаквост, българското, постоянно стават обект на страсти и осведомителна акция ", уточни той в ефира на БНР. В тази категория по думите му влизат и случаите със стихотворението и ремонта на Паметника на свободата на.

 

Няма никаква потребност от законодателни промени. В България законодателството е доста в интерес на притежателя на данните, акцентира Тулечки. Във Англия също работи регламентът за отбрана на персоналните данни GDPR, посочи той, с изключение на в целия Европейски съюз. 

" Платформата " Школо " и организацията " Школо " не са притежател на данните. Те са оператор, притежатели са учебните заведения и децата ", безапелационен е специалистът.

 

" Няма безусловно никаква заплаха за данните, които се обработват от такива оператори като " Школо ". Това е значим колорит ".

Той отправи критика към МОН поради сезирането на ДАНС, като изрази мнение, че е налице " политическа поръчка ".

 

Според него имаме мотив за горделивост, защото " нашият артикул е конкурентен " и в този момент ще бъде употребен за повече хора, а у нас ще се основат повече работни места, тъй като самата разработка остава в България.

Никола Тулечки съобщи, че много по-притеснителни са обществените медии, например приложението Тик-Ток, което следи " безусловно всичко, което децата вършат "  и " тези данни приложението ги праща някъде в Китай и с тях какво се случва никой не знае ".

 

Данните от обществените медии са извънредно богати, с тях може да се профилират хора, а по-късно да се организират съответни маркетингови компании с таргетиране на популацията, посочи той.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР